ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

To HONDOS CENTER στο Ηράκλειο λειτουργεί … χωρίς άδεια ίδρυσης!!!

Θα θυμάστε φυσικά πολλοί από εσάς το φοβερό αγώνα δρόμου που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2010 για ετοιμαστεί το 5όροφο κτήριο στην πλατεία Αγίου Τίτου, επί της 25ης Αυγούστου στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου να στεγάσει το γνωστό πολυκατάστημα HONDOS CENTER, και να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα. Όλες οι υπηρεσίες τότε έκαναν τα.. στραβά μάτια, δεκάδες οχήματα μπαινόβγαιναν συνεχώς στον πεζόδρομο και στάθμευαν στην πλατεία, και ο …καημένος ο Άγιος Τίτος έκανε υπομονή μήπως κάποια στιγμή καταφέρει να γίνει αντιληπτός από τους επισκέπτες της πόλης ανάμεσα από τα φορτηγά και τους γερανούς!!!

Και φυσικά το πολυκατάστημα άνοιξε τις πόρτες του για το Ηρακλειώτικο κοινό πριν τα Χριστούγεννα του 2010, και από τότε κι έπειτα κάνει..χρυσές δουλειές παρά την οικονομική κρίση!

Αυτό όμως που αποδεικνύεται σήμερα είναι ότι, δεν έκαναν μόνο τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες τα στραβά μάτια, αλλά συνεχίζουν να τα κάνουν μέχρι σήμερα! Και όχι μόνο οι υπηρεσίες, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου! Και το λέω αυτό, γιατί, όπως όλα δείχνουν, το ΗΟNDOS CENTER ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!

image

image

Όπως φαίνεται από την 66/2011 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, μόλις πριν ένα μήνα περίπου, στις 10-06-2011 η εταιρία ROGE AE (HONDOS CENTER) έκανε αίτηση για χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστήματος λιανικού εμπορίου από την Πολεοδομία Ηρακλείου, η οποία έκανε την αντίστοιχη (θετική φυσικά) εισήγηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ηρακλείου στις 29-06-2011. Με τη σειρά της η Επιτροπή Ποιότητας ζωής, με την 66/2011 απόφασή της ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΣΤΙΣ 08-07-2011, εξέδωσε απόφαση, και “ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ HONDOS CENTER που βρίσκεται επί των οδών 25ης Αυγούστου, Κορωναίου, Παπαγιαμαλή και πλατεία Αγίου Τίτου” . Και βέβαια το θέμα δεν έχει λήξει ακόμα, καθώς αναμένεται από το Δημοτικό Συμβούλιο η σχετική απόφαση, για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας το πολυκαταστήματος.

image

Πως λειτουργεί όμως ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ HONDOS CENTER ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ;;;  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ; Δε γνωρίζω καλά από τη σχετική νομοθεσία, αλλά από το ψάξιμο που έκανα δε νομίζω ότι ένα πολυκατάστημα μπορεί να λειτουργεί χωρίς άδεια ίδρυσης…

Θυμάμαι πως για να πάρει άδεια ίδρυσης ένα άλλο πολυκατάστημα στην πόλη μας, το PRAKTIKER, χρειάστηκε να καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ανατρέψει τις αρνητικές εισηγήσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου που ήταν τότε αρμόδιο, με τον εμπορικό σύλλογο να πρωτοστατεί για τη μη χορήγηση άδειας .  Αντίθετα, το HONDOS CENTER, την ίδια μέρα που τελείωσε η ανακατασκευή του κτιρίου, λειτούργησε και το πολυκατάστημα!!!

Φαίνεται πως, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα, το Ηράκλειο και οι υπηρεσίες του λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά… Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος με τη λειτουργία κανενός πολυκαταστήματος, αν αυτό φέρει μείωση τιμών στην αγορά, έστω και αν πιέζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είμαι όμως λάτρης της νομιμότητας, ειδικά  όταν την καταπατούν επιχειρήσεις που έχουν δείξει στο παρελθόν ότι δε σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου