ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

“Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει”…

image Βασικό θέμα σε όλα τα ενημερωτικά μέσα σήμερα είναι το πόσο “καυτός” θα είναι ο Αύγουστος από πλευράς ζητημάτων που πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση, για να τηρήσει τις δεσμεύσεις που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στα θέματα που θα πρέπει να κλείσουν με νομοθετικές μάλιστα παρεμβάσεις είναι το νέο φορολογικό πλαίσιο που τέθηκε από σήμερα σε διάλογο, το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων του δημοσίου, οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι ρυθμίσεις για τα επιδόματα ανεργίας και η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά , οι αλλαγές στο δικαστικό σύστημα αλλά και η επίσπευση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και το μεγάλο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Σαν πολλά δε σας φαίνονται όλα τα παραπάνω για ένα διάστημα λιγότερο του ενός μηνός; Σαφώς και πρέπει να αντιμετωπιστούν.  Όλα τα παραπάνω όμως είναι ζητήματα πολύ σοβαρά, στα οποία  δε χωρούν βιασύνες και προχειρότητες. Και δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση με το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της έχει δείξει ότι αντιμετωπίζει πολύ πρόχειρα τα περισσότερα ζητήματα, απλά για να δείξει ότι τα αντιμετώπισε. Τρανταχτό παράδειγμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που στην ουσία τα περισσότερα παραμένουν κλειστά, ενώ αυτό των ταξί που επιχείρησε να το απελευθερώσει πλήρως και χωρίς κανόνες, κόντρα σε ότι ισχύει σε όλη την Ευρώπη, έχει αναστατώσει όλη τη χώρα και κυρίως τον τουρισμό και την οικονομία.

Είναι λοιπόν ορατός ο κίνδυνος, λόγω του μεγάλου όγκου του έργου που πρέπει να παραχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση και τις κρατικές υπηρεσίες, σε μια περίοδο που οι τελευταίες υπολειτουργούν λόγω θερινών διακοπών, να γίνουν σοβαρά σφάλματα. Αυτό που ελπίζω και εύχομαι είναι τα λάθη αυτά να μην κληθεί να τα πληρώσει και πάλι ο συνήθης ύποπτος, δηλαδή ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Π.χ. τη μείωση του συντελεστή κερδών των επιχειρήσεων που αιτούνται οι έμποροι και οι βιοτέχνες κατά 5 μονάδες, να μη γίνει σε βάρος των φυσικών προσώπων που δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα, και φορολογούνται με υψηλότερο μέσο συντελεστή από τις επιχειρήσεις…

Ένα από τα πιο γνωστά λαϊκά ρητά στη χώρα μας είναι το “όποιος βιάζεται, σκοντάφτει”. Και δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθεί όχι απλώς άλλη μία φορά, αλλά πολύ περισσότερες μέσα στον Αύγουστο, από τους κυβερνητικούς χειρισμούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου