ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πως οι απολυμένοι συμβασιούχοι λόγω νόμου Παυλόπουλου επαναπροσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου…

Στην ιστοσελίδα του δήμου Ηρακλείου δημοσιεύτηκε σήμερα μια προκήρυξη για πρόσληψη συνολικά πενήντα (50) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ηρακλείου (για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ). 
Η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως ευνοούνται όλοι οι συμβασιούχοι που τα προηγούμενα χρόνια εργάζονταν σε δήμους, νομαρχίες, υπουργεία, δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις, και είχαν προσληφθεί με είτε με αφανείς διαδικασίες, ή στην καλύτερη περίπτωση με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Για να μην παρεξηγηθώ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ Η  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΟΣΑ Ο ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ, και χρησιμοποιείται απλά ως παράδειγμα. 
Βασικό κριτήριο της προκήρυξης είναι η εντοπιότητα, ενώ πριμοδοτούνται με μόρια οι διαγωνιζόμενοι ως προς το χρόνο ανεργίας, , τον αριθμό τέκνων, το βαθμό βασικού τίτλου σπουδών και ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Και υπάρχει λόγος που το τελευταίο το γράφω με κεφαλαία γράμματα, και θα εξηγήσω αμέσως τώρα:
image
Όσον αφορά την οικογενειακή κατάσταση, τα τέκνα λαμβάνουν από 50 μόρια το καθένα, και επιπλέον 30 για τα 2 πρώτα ανήλικα και 50 για το τρίτο ανήλικο. Δηλαδή ένας τρίτεκνος και με τα 3 παιδιά ανήλικα, από αυτό το κριτήριο συγκεντρώνει 260 μόρια, ενώ αν τα παιδιά του είναι ενήλικα συγκεντρώνει 150 μόρια.
Αντίστοιχα από την ανεργία τα περισσότερα μόρια που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος είναι 800 για ανεργία πάνω από 12 μήνες, ενώ για κάθε μήνα πάνω από τους 4 η πριμοδότηση αυξάνεται κατά 75 μόρια το μήνα (κάτω από 4 μήνες δεν παίρνει καθόλου μόρια). Π.χ. για 45 μήνες τα μόρια είναι 200, για 5 μήνες 275, ……., για 8 μήνες 500, κοκ.
Τέλος, για την εμπειρία λαμβάνει κανείς 7 μόρια για κάθε μήνα αποδεδειγμένης εμπειρίας, και μέχρι 60 μήνες (δηλαδή 5 χρόνια), με οροφή δηλαδή τα 420 μόρια.
Πότε όμως έγιναν οι μαζικές απολύσεις από τις δημοτικές επιχειρήσεις, ή τους οργανισμούς του δημοσίου, επειδή δεν μπορούσαν να επαναπροσληφθούν λόγω νόμου Παυλόπουλου και εφαρμογής του μνημονίου; Για να μην επεκταθώ πολύ, θα μείνω στην ίδια επιχείρηση που εξέδωσε τη συγκεκριμένη προκήρυξη, τη ΔΟΠΑΕΗ. Στη ΔΟΠΑΕΗ λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, 42 απολύσεις συμβασιούχων έγιναν τον Ιανουάριο του 2011, και ακολούθησαν άλλες 25. Άρα οι συμβασιούχοι αυτοί αμέσως έχουν 8 μήνες ανεργία, δηλαδή 500 μόρια.
Επειδή όμως πολύ από αυτούς εργάζονταν για πολλά χρόνια, και μάλιστα με συνεχόμενες συμβάσεις, συγκεντρώνουν και πάρα πολλά μόρια από την εμπειρία. Κάποιος δηλαδή που δούλευε από το 2006 ή το 2007, και απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2011, συγκεντρώνει το μέγιστο των μορίων εμπειρίας, δηλαδή 420 μόρια. Για πολλούς δε που είχαν 24μηνες συμβάσεις, τα μόρια αυτά είναι 168, δηλαδή περισσότερα απ’ όσα συγκεντρώνει ένας τρίτεκνος με ενήλικα παιδιά!
ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΌΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΗ, ΑΦΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΡΙΑ.
Όλα αυτά τα γράφω για 2 λόγους: ο πρώτος είναι για να μη δημιουργηθούν φρούδες ελπίδες σε πάρα πολλούς συμπολίτες μας που ψάχνουν για εργασία, αφού οι περισσότερες θέσεις είναι ήδη καπαρωμένες από τους παλαιότερα εργαζόμενους. Ο δεύτερο είναι για να αποδείξω ότι ακόμα και στις εποχές που φυσικά τηρούνται οι νόμοι για τις προσλήψεις, ένα μεγάλο μέρος αυτών που είχαν το προηγούμενο διάστημα βολευτεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, θα εξακολουθήσουν να επαναπροσλαμβάνονται, αφού την εμπειρία που μπαίνει σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις ως πριμοδοτούμενο προσόν την έχουν εξασφαλίσει από τις προηγούμενες συμβάσεις τους.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΗΞΗ ΤΗΣ ΔΟΠΑΕΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΝΝΟΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Υ.Γ.: Μη βιαστείτε να αμφισβητήσετε την ανάρτηση. Περιμένετε μερικούς μήνες να βγουν τα αποτελέσματα, και τότε ελάτε να τα πούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου