ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Με το να μαζεύει ο αντιδήμαρχος σκουπίδια, δε λύνεται το πρόβλημα της καθαριότητας στο Ηράκλειο

Χτες, γύρω στις 1:00 το μεσημέρι, έτυχε να περάσω με το αυτοκίνητό μου από την παραλιακή στη Νέα Αλικαρνασσό. Είδα λοιπόν στην άκρη του δρόμου ένα πράσινο τζιπάκι με κρατικές πινακίδες και ένα άτομο να μαζεύει σκουπίδια από τη ζώνη της παραλία. Πλησιάζοντας περισσότερο, είδα ότι αυτό το άτομο δεν ήταν άλλος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηρακλείου κο Βασίλη Κλάδο!

Έσπευσα λοιπόν να κάνω ένα κυκλάκο με το αυτοκίνητό μου, για να αποθανατίσω με το φωτογραφικό φακό μου το γεγονός! Δυστυχώς όμως ο αντιδήμαρχος εκείνη την ώρα έφευγε, και η μόνη φωτογραφία που κατάφερα να τραβήξω είναι αυτή που βλέπετε παρακάτω, με το πρόσωπο του κου Κλάδου να καλύπτεται μερικώς από στύλο φωτισμού. Είναι όμως  (ευτυχώς) εμφανές ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο, και τα σκουπίδια που μάζεψε τα κρατάει στο χέρι του, καθώς πηγαίνει να επιβιβαστεί στο όχημά του.

image Να σας πω την αλήθεια η συγκεκριμένη εικόνα μου προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα.

Από τη μία θεωρώ ότι είναι προς τιμήν του που έκανε μια τέτοια κίνηση, η οποία ήταν ειλικρινέστατη. Ήταν κάτι που έγινε πιστεύω αυθόρμητα. Και αυτό γιατί έγινε μακριά όχι μόνο από δημοσιογράφους και κάμερες, αλλά και από πολίτες - ψηφοφόρους, αφού έγινε σε μια περιοχή που δεν υπήρχε καθόλου κόσμος για να τον δει. Αν ο σκοπός του ήταν η δημοσιότητα, θα το έκανε π.χ. στο κέντρο του Ηρακλείου, ή στην πλατεία 18 Άγγλων στην παραλιακή, όπου συνεχώς υπάρχει μεγάλη κίνηση.

Από την άλλη όμως, δε θεωρώ ότι αυτός είναι ο ρόλος του Αντιδημάρχου καθαριότητας. 

Το πρόβλημα καθαριότητας στην πόλη του Ηρακλείου είναι μεγάλο, και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αρκετός ντόρος γι’ αυτό. Ειδικά με τη διεύρυνση του δήμου, το πρόβλημα μεγεθύνθηκε. Σαφώς και φταίει και η δική μας συμπεριφορά, όταν οι ίδιοι οι πολίτες δε φροντίζουν να μη ρυπαίνουν τους χώρους που κινούνται καθημερινά, ή δε συλλέγουν όπως πρέπει τα οικιακά τους απόβλητα.

Όμως το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους και της συνοικίες του Ηρακλείου, η οποία δε γίνεται με το ρυθμό που πρέπει. Αποτέλεσμα τούτου είναι η συσσώρευση απορριμμάτων εντός και εκτός κάδων, και η δημιουργία εστιών μόλυνσης, καθώς και η αισθητική υποβάθμιση της πόλης.

image

Αυτή τη στιγμή ο δήμος Ηρακλείου προσπαθεί με 18 οδοκαθαριστές να μαζέψει τα σκουπίδια από τους δρόμους, καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις 150 ατόμων που απασχολούνταν στην καθαριότητα. Περιμένει να προσληφθούν  30 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου (οι προσωρινοί πίνακες έχουν ήδη δημοσιευτεί), για να βοηθήσουν το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό. Τι να σου κάνουν όμως και 30 άτομα επιπλέον, σ’ ένα τόσο μεγάλο σε έκταση δήμο; Απλά θα βελτιωθεί κάπως η εικόνα της πόλης, αλλά σίγουρα δε θα λυθεί το πρόβλημα. Είναι σα να δίνεις αντιπυρετικά σε έναν άρρωστο που πάσχει από μια μικροβιακής αιτίας ασθένεια, χωρίς να του χορηγήσεις αντιβιοτικά. Αντιμετωπίζεις μεσοπρόθεσμα τον πυρετό, αλλά η ασθένεια παραμένει. Και επιδεινώνεται…

Η λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης απαιτεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, και όχι αποσπασματικές προσλήψεις συμβασιούχων. Οι συμβασιούχοι θα μπορούν επικουρικά να χρησιμοποιούνται σε περιόδους αυξημένης ανάγκης, όπως είναι η καλοκαιρινή περίοδο, που η πόλη μας δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.  Το μόνιμο προσωπικό όμως  του δήμου θα πρέπει να αυξηθεί. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα ο δήμος Ηρακλείου, καθώς οι διαδικασίες που απαιτούνται για κάτι τέτοιο είναι πλέον πολύ χρονοβόρες. Ταυτόχρονα, θα πρέπει σαφώς να προχωρήσει και στην καλύτερη οργάνωση της υπηρεσίας Καθαριότητας, ώστε να αξιοποιούνται στο έπακρο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό αλλά και  ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

Και πάνω σε αυτό τον άξονα θα πρέπει να κινηθεί ο αντιδήμαρχος καθαριότητας. Γιατί, φιλότιμη η προσπάθειά σας κε Κλάδο, αλλά με το να μαζεύει ο αντιδήμαρχος τα σκουπίδια από την πόλη, δε θα λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας στο Ηράκλειο…

Υ.Γ.: ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΑΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΕΝΣΗΜΑ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;;;

3 σχόλια:

  1. Το υστερόγραφο είναι όλο το θέμα! Τόσα χρόνια βολεύουν χιλιάδες στα γραφεία ενώ τους έκαναν πρόσληψη στην καθαριότητα...
    αν τους βγάζανε να δουλέψουν έξω θα τους έβγαζα το καπέλο,αλλά που να τους ξεβολέψεις τόσα ψηφαλάκια...
    Βάζουν απόφοιτους δημοτικού να εξυπηρετούν τους πολίτες και μόνο εξυπηρέτηση δεν κάνουν και δεν νομίζω να φταίει μόνο ότι δεν είναι απόφοιτοι ΑΕΙ (γιατί έχει και από δαύτους μπόλικα φρούτα) αλλά νομίζω περισσότερο το ότι βολεύτηκαν χωρίς να κοπιάσουν καθόλου και άμα πιάσουν την καρέκλα νομίζουν ότι όλος ο κόσμος είναι δικός τους,αυτοί είναι το σύμπαν και όλοι οι άλλοι το τίποτα.
    Βρε ούστ από εδώ ...να σας δω όλους με την σκούπα και το φαράσι να δείτε πως βγαίνει το ψωμάκι με ιδρώτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραιο αρθρο μπραβο!

    μια αλλη ερωητηση που με καει εδω και καιρο!
    με αυτην την ερμη τη παραλιακη ...εχουνε περασει 7 καλοκαιρια απο τους ολυμπιακους.. ενα δεντρο θα δουμε ποτε? εκει στ κομματι στο παγκρητιο.. ενω εχει δημοπρατηθει γιατι δε γινεται τιποτα?

    αμαρτια ειναι.. να μην αξιοποιειται ο χωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή τη στιγμή με πήραν τηλέφωνο ότι ο αντιδήμαρχος είναι στη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, και πάλι μαζεύει σκουπίδια!!! Μάλλον το κάνει συστηματικά, και δεν έτυχε απλά να τον δω!!!

    Τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή