ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” θα είναι απλά κυβέρνηση διεκπεραίωσης

image Κατέληξαν χτες, μετά από θρίλερ ημερών, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε ένα κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχουν από κοινού. Ιστορική αναμφισβήτητα απόφαση. Και, αφού η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει κύριο στόχο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία, δικαίως αποκαλείται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Αν έχω καταλάβει καλά όμως, αυτή την κυβέρνηση μας την επέβαλαν οι εταίροι μας. Και μάλλον έχω καταλάβει καλά, αφού μέχρι πριν 2 μέρες η ΝΔ δε σήκωνε κουβέντα για συμμετοχή σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και χτες μοναδικό όρο είχε να φύγει ο Παπανδρέου! Εκτός του ότι αυτά είναι γελοιότητες, αφού μπορεί ο Παπανδρέου να είναι ότι είναι αλλά, δεν είναι το κύριο πρόβλημα της χώρας, δείχνει και ότι η ΝΔ έκανε μέσα σε δύο μέρες μια μεγάλη στροφή στην μέχρι τώρα στάση της, που δεν εξηγείται διαφορετικά. Και αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι “στάση ευθύνης”, αν δε σήμαινε αυτόματα ότι 2 χρόνια τώρα η ΝΔ είναι ανεύθυνη. Και θα δικαίωνε πλήρως τον απερχόμενο ως αποτυχημένο πρωθυπουργό. 

Και μπορεί τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης να τα διαλέξουν σήμερα οι “δικοί μας”, αλλά πολύ φοβάμαι ότι λίγη σημασία έχει ποιοι θα είναι αυτοί, αφού θα έχουν να κάνουν πράγματα που όχι μόνο ήδη έχουν αποφασιστεί ήδη να γίνουν, αλλά και με ποιο τρόπο θα γίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ! Και οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από άλλους, με την Ελλάδα απλά να παρατηρεί.

Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να αποκαλείται κυβέρνηση διεκπεραίωσης. Γιατί αυτό ακριβώς θα κάνει. Θα διεκπεραιώσει 7 πράγματα, τα σημαντικότερα από τα οποία έχουν οριστεί από τους δανειστές μας, και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Και αυτό δε θα ήταν τόσο φοβερό, αν οι πράξεις της δε  δέσμευαν ολόκληρη τη χώρα για την επόμενη δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου