ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Επιτελούς έχουμε κυβέρνηση… Ε, και;

image Μετά από το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες διεθνή διασυρμό της χώρας (ο πρώτος ήταν η Κάννες), που επί 6 ημέρες ήταν χωρίς πρωθυπουργό και 7 χωρίς υπουργικό συμβούλιο, από χτες η χώρα απέκτησε και πάλι επίσημα κυβέρνηση. Και τι κυβέρνηση! Με υπουργούς τον Άδωνι, τον Αστέριο κα το Μάκη! Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα η Ευγενία δε φανταζόταν τέτοια εξέλιξη!

Έχουμε λοιπόν κυβέρνηση! Ε, και; Τι θα κάνει ΑΥΤΗ η κυβέρνηση, που δε θα έκανε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ; Θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, θα δώσει χρήμα στις τράπεζες και θα πάρει νέα μέτρα. Αναμενόμενα όλα αυτά. Και να σας πω την αλήθεια, ΕΛΠΙΖΩ να κάνει μόνο αυτά, και να μην επεκταθεί σε περισσότερα, γιατί με τη σύνθεση που έχει φοβάμαι ότι δε θα είναι για καλό!

Ο αντίλογος που υπάρχει είναι ότι με τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό, και δε θα μας φέρονται τόσο απαξιωτικά. Μπορεί, αλλά η ουσία θα είναι η ίδια. Μπορεί να μη μας ρίχνουν και σκαμπίλια όταν μας ζητάνε νέα μέτρα, αλλά αν δεν πάρουμε τα μέτρα δε θα μας δώσουν τα δανεικά. Παπαδήμος ή όχι, αυτό είναι δεδομένο. Μπορεί ο Σαρκοζί να μην αποκαλεί πλέον τρελό το νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας, αλλά δε θα του κάνει τη χάρη να τον αφήσει π.χ. να μειώσει το ΦΠΑ. Τέλος, μπορεί η Μέρκελ να υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, αλλά δε θα κάνει βήμα πίσω στις απαιτήσεις που ήδη έχει θέσει για την περεταίρω δανειοδότηση της χώρας μας.

Θεωρώ λοιπόν ότι έγινε πολύ φασαρία αυτές τις μέρες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Ότι είναι να πάθουμε θα το πάθουμε, είτε είναι πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, είτε ο Πατσάλνικος, είτε … ο Αντίπαλος (φτου φτου )!  Και όποιος νομίζει ότι στα επερχόμενα νομοσχέδια θα υπάρξουν αλλαγές στην εφαρμοζόμενη πολιτική επειδή στην κυβέρνηση συμμετέχει η Ν.Δ. και ο ΛΑ.Ο.Σ. , είναι πολύ γελασμένος. Όποιος νομίζει π.χ. ότι το αφορολόγητο δε θα κατέβει στις 5.000 ευρώ με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ή ότι δε θα περικοπούν στο μισό όλες οι υφιστάμενες φοροελαφρύνσεις, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος…

Βέβαια, παρά το ότι (όπως κυκλοφορεί και ευρέως ως ανέκδοτο στο διαδίκτυο) τις μέρες που δεν είχαμε κυβέρνηση έγιναν και διάφορα καλά, δηλαδή συνελήφθη ο Ψωμιάδης, έπιασαν επίορκους υπαλλήλους, δεν έγινε καμία σύγκρουση στις διαδηλώσεις, και άλλα τέτοια, έπρεπε να έχουμε ΚΑΠΟΙΑ κυβέρνηση. Αλλά, αν τους πήρε 6 μέρες να συναποφασίσουν ποιο θα βάλλουν υπάλληλο της Μέρκελ και του Σαρκοζί, φαντάζεστε τι θα γίνεται σε κάθε υπουργικό συμβούλιο, που θα πρέπει να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου