ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά πολιτικοί και δημοσιογράφοι πάντα θα τα βρίσκουν!

image Όταν πριν μερικές ημέρες σταμάτησε η απεργία των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, και άρχισαν να βγαίνουν ξανά στον αέρα οι ζωντανές εκπομπές, μου είχε δημιουργηθεί η απορία γιατί έγινε αυτό, αφού δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα κάτι ούτε από την πλευρά των δημοσιογράφων, ούτε από αυτή της κυβέρνησης. Σήμερα, μου λύθηκε η απορία:

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που συζητήθηκε στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο, προβλέπεται «η τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 32 του Ενιαίου Μισθολογίου όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται είτε στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στην ΕΡΤ». Οι αμοιβές των δημοσιογράφων θα καθορίζονται από κοινές υπουργικές αποφάσεις έπειτα από διαβούλευση με τις οικείες δημοσιογραφικές Ενώσεις.

Δηλαδή, εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο οι δημοσιογράφοι!

Δεν πιστεύω να πήγε ο νους σας στη διαπλοκή; Δεν πιστεύω να σκεφτήκατε ότι για άλλη μια φορά τα βρήκαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι; Απλά μωρέ, αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι ιδιαίτερος, και πρέπει να μην αμείβονται το ίδιο με τους Γεωπόνους, τους Μηχανικούς, τους Οικονομολόγους και τους υπόλοιπους επιστήμονες, που έχουν αυξημένες ευθύνες και μάλιστα ποινικές και αστικές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους! Που έχουν τελειώσει σχολές ακόμα και 5ετούς φοίτησης και αμείβονται με 1000 ευρώ καθαρά μετά από 15 χρόνια εργασίας!

Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι κρατούν ένα μικρόφωνο και βρίσκονται μπροστά σε μια κάμερα και έχουν τη δυνατότητα να  επηρεάζουν την κοινή γνώμη; Ούτε ότι έπαιξε ρόλο η απώλεια εσόδων της ΕΡΤ από τις μειωμένες διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της πολυήμερης απεργίας των δημοσιογράφων;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Η πολυκομματική κυβέρνηση που συστήθηκε με μοναδικό υποτίθεται σκοπό την εφαρμογή του PSI και την ολοκλήρωση των διαδικασιών της νέας δανειακής σύμβασης, απλά αποφάσισε ότι έχει άλλο ένα σημαντικό στόχο: να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου σε βάρος των δημοσιογράφων!

Και μετά σου λένε οι ίδιοι οι πολιτικοί:  “δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ δεν αφήνουν! Τα συμφέροντα είναι μεγάλα”!  ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΆ!

Υ.Γ: Είμαι αντίθετος στην εφαρμογή του ισοπεδωτικού μισθολογίου στο δημόσιο. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπήρχαν κλαδικά μισθολόγια, όπου θα αναγνωρίζονταν οι ιδιαιτερότητες κάθε επαγγελματικού κλάδου, ανάλογα με τις γνώσεις που απαιτούνται και τις ευθύνες που επωμίζεται ο εργαζόμενος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Και, αν αυτό τώρα γίνεται για τους δημοσιογράφους, θα πρέπει να γίνει για ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΎΣ και άλλους κλάδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου