ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Προσφυγή στο ΣτΕ ετοιμάζουν οι φορείς του Ηρακλείου για ακύρωση των αποφάσεων του ΥΠΠΟΤ για το Ηρώο

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης μετά τις 6:00μμ η συνάντηση για τη σωτηρία του Ηρώου Ηρακλείου στην αίθουσα του ΤΕΕ-ΤΑΚ.
DSC_5257
Εκτός από τους γνωστούς φορείς  - Μinoistas, TEE-TAK- Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου - Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Κρήτης – στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η παράταξη Ηράκλεια Πρωτοβουλία, ο Σύλλογος Μονίμων αρχαιολόγων, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών, πολιτιστικοί Σύλλογοι Διαμερισμάτων, κλπ.
Ουσιαστικά διατρανώθηκε η θέληση της πόλης να παλέψει για την προστασία του Ηρώου. Αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να επισκεφτεί  το δήμο Ηρακλείου κλιμάκιο του Συντονιστικού των φορέων, και να....
καταθέσει το αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου και αυτό να τοποθετηθεί υπέρ του μνημείου.
Στη συζήτηση πραβρέθηκαν από την αρχή και ο Νίκος Ματζαπετάκης καθώς και ο αντιδήμαρχος Κώστας Βασιλάκης. Και οι δύο ξεκαθάρισαν ότι εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και τάσσονται απερίφραστα υπέρ των πρωτοβουλιών για το Ηρώο. Ο κ. Βασιλάκης είπε ότι δεν έχει ακόμη συζητήσει το θέμα με το δήμαρχο και δεν μπορεί να τον αντιπροσωπεύσει στη συζήτηση. Δήλωσε όμως ότι εξετάζει το θέμα με πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα, καθώς ενδεχόμενη κατεδάφιση πρέπει να εγκριθεί από την πολεοδομία, της οποίας ο ίδιος προΐσταται!
Αποφασίστηκε ακόμα να ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου. Απόφαση του συντονιστικού  είναι και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθούν όλες οι αρνητικές αποφάσεις του ΥΠΠΟΤ για το ηρώο. Για το σκοπό αυτό έχει γίνει ήδη επαφή με δικηγόρο. Όλοι συμφώνησαν πάντως ότι αυτή η τριπλή άρνηση του ΥΠΠΟΤ να κυρήξει το μνημείο διατηρητέο, παρά τις πάντοτε θετικές εισηγήσεις των τοπικών υπηρεσιών και των άλλων φορέων της πόλης, ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ το Ηράκλειο και τους Ηρακλειώτες.
Και, ενώ οι φορείς του Ηρακλείου προωθούν το θέμα της σωτηρίας του Ηρώου στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου για να λάβει θέση, στην εκπομπή της Μ. Δευτέρας του κου Ψιλάκη στο Ράδιο Κρήτη στην οποία γίνονταν συζήτηση για το Ηρώο, παρενέβη ένας από τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου (κος Βολιτάκης) ο οποίος έξαλλος και μεταξύ άλλων είπε: “ Δε φταίει κανένας άλλος αλλά εγώ που δεν το έριξα χωρίς άδεια όπως μου έλεγε ο Κουράκης!” “Ποιος”; τον ρώτησαν όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση. “Ο Δήμαρχος ο Κουράκης”, απάντησε αυτός, “που μου έλεγε "Ρίξε το γρήγορα και χωρίς άδεια”!!
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου φυσικά δεν έχει πάρει επίσημα θέση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ούτε και για τις δηλώσει του κου Βολιτάκη στο Ράδιο Κρήτη, που άκουσε το μισό Ηράκλειο αλλά δεν προέβαλε κανένα μέσο ενημέρωσης ! Σύντομα όμως θα κληθεί να πάρει θέση , είτε το θέλει είτε όχι, στο δημοτικό συμβούλιο!

2 σχόλια:

  1. Στέλλα Μαλλιαράκη11 Απριλίου 2012 στις 5:15 μ.μ.

    Μα στην εκπομπή του ΡαδιοΚρήτη ο κος Βολιτάκης απλώς επανέλαβε όσα είχε πει κάποιες μέρες πριν στο ΣΚΑΙ Κρήτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος του πρότεινε αυτή τη "λύση". Μένει τώρα να δούμε αν και τι θα απαντήσει ο κος Κουράκης για το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγα μην απαντήσει το λαμόγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή