ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

I am Hellene….but i’ve chosen to live in United States of America (βίντεο)!

Ένα όμορφο βιντεάκι με τη συμπαθέστατη ηθοποιό Κατερίνα Μουτσάτσου κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, με την ηθοποιό να προσπαθεί με το δικό της τρόπο να προβάλει την Ελλάδα, αλλά και τον τρόπο που νιώθουν σήμερα αρκετοί Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας. Παρόλα αυτά, αφού το δείτε παρακάτω, ή διαβάσετε τι λέει η Κατερίνα, θα διατυπώσω τις ενστάσεις μου επ’ αυτού!
«Γεια σας, δεν είμαι ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτρα. Δεν πίνω ούζο, δεν σπάω πιάτα, ούτε λέω “όπα” στην καθημερινότητά μου. Δεν ξέρω τον Γιώργο, το Γιάννη ή το Νίκο από την Ελλάδα αν και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ καλοί.
Η χώρα μου είναι δημοκρατική, εξάλλου αυτή εμπνεύστηκε τη δημοκρατία. Μιλάω ελληνικά και άλλες πέντε γλώσσες. Οι περισσότεροι στη χώρα μου μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Θα μπορούσα να "ράψω" τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση.
Πιστεύω στον ελληνισμό... Όλος ο κόσμος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του. Και αν οφείλω σε κάποιους χρήματα σήμερα - και δεν είμαι η μόνη που οφείλει - είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της ελεύθερης αγοράς. Και αν με κρίνεις σήμερα είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της κριτικής.
Πιστεύω στην ελευθερία και αν χρειαστεί θα διαδηλώσω. Πιστεύω στην απόλαυση της ζωής. Έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.
Μπορώ να κολυμπήσω στις θάλασσες περισσότερων από 6.000 νησιών. Η χώρα μου έχει εξαιρετική ομορφιά και παράδοση. Και η οικογένεια μου είναι ένας ιερός θεσμός.
Με λέτε Greek αλλά είναι Ελληνίδα. ΌΧΙ Greek, ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
Το όνομα μου είναι Κατερίνα... Και είμαι Ελληνίδα»
Αυτά λοιπόν λέει η όμορφη Ελληνίδα στο ωραία σκηνοθετημένο βίντεο, με την υποκριτική ικανότητα που διαθέτει ως ηθοποιός. Όμως, βλέποντας το βίντεο, με το ξεκίνημά του μου προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα....
Η Κατερίνα λοιπόν, κατά τις επιταγές του εμπνευστή αυτού του βίντεο, ξεκινά με τη φράση “δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτης”! Δηλαδή ο δημόσιος υπάλληλος είναι στην ίδια κατηγορία με τους κλέφτες! Η αγαπητή ηθοποιός στο βίντεό της, ενσωματώνει σαφώς ηθελημένα την προπαγάνδα ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κλέφτες και άχρηστοι! Ακόμα, μας αναφέρει ότι “δεν πίνει ούζο, ούτε λέει όπα στην καθημερινότητά της” , λες και επίσης είναι κακό αν το κάνεις αυτό! Δηλαδή η διασκέδαση δεν πρέπει να ενσωματώνεται στην καθημερινότητά μας. Πρέπει να είμαστε σκυθρωποί, ψυχροί, και μόνο να δουλεύουμε!
Κατά τ’ άλλα, στο βίντεο γίνονται πολύ σωστές αναφορές για το ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας αλλά και πως εμπνεύστηκε η ανθρωπότητα από τις αξίες του Ελληνισμού. Τέλος, φωνάζει ότι είναι Ελληνίδα, και όχι Greek, όπως φωνάζουν οι ξένοι τους Έλληνες!
Συμμερίζομαι απόλυτα τις αγωνίες της Κατερίνας. Κι αυτοί, όπως όλοι μας, αλλά φαντάζομαι ένα παραπάνω οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, έχει βαρεθεί να την κατηγορούν όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι είναι τεμπέλα και αναξιόπιστη. Και γι’ αυτό δεν της καταλογίζω δόλο για τα παραπάνω σοβαρότατα κατά τ’ άλλα ολισθήματα στα οποία υπέπεσε στο βίντεό της.
Όμως, θα την κατανοούσα περισσότερο, αν ζούσε και εργάζονταν στην Ελλάδα. Αν τραβούσε αυτά που έχουμε τραβήξει εμείς εδώ. Που η ζωή μας έχει ανατραπεί πλήρως μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Που είτε έχουμε χάσει τη δουλειά μας, είτε έχουμε χάσει μεγάλο μέρος των αποδοχών μας, και πληρώνουμε απίστευτους φόρους ακόμα και για το σπίτι που με τους κόπους μιας ζωής αποκτήσαμε!
Because, Katerina, I am Hellene, and i live and breathe in Hellas. But you live in Los Angelles of United States of America!  I understand what you might be going through over there, but there’s no way that you can ever understand what I am going through over here, in HELLAS!
Ή για να το πω και όπως το λένε στο δικό μου χωριό: “Όποιος είναι έξω απ’ το χορό, πολλά τραγούδια λέει”!!!

5 σχόλια:

  1. Ήμαρτον πια με αυτό το πράγμα!
    Πριν μερικά χρόνια που η ηθοποιός αυτή εργαζόταν στην Τουρκία και δεχόταν να τη χρησιμοποιούν ένθεν και ένθεν στο όνομα της "Ελληνοτουρκικής φιλίας", δεν είχε πρόβλημα να την λένε και Τζεμιλέ, τώρα την έπιασε ο πόνος για την πατρίδα; Τώρα που προφανώς πέρασε η μπογιά της;
    Νισάφι πια με τον κάθε τυχαίο που προσπαθεί να επωφεληθεί τα χάλια της Ελλάδας μας για το χρήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς συντάκτη του άρθρου και προς ανώνυμο από πάνω μου: Μου θυμίζετε την Παπαρήγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ένα ποτάκι την έβγαζα, μη σου πω και δυο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συντάκτης του άρθρου ενοχλήθηκε επειδή το βιντεάκι έχει τον Εθνικό Ύμνο. Τόσο μίσος ηια την Ελλάδα ρε που δεν αντέχεις να τον ακούς; Να πας να ζήσεις στην Β.Κορέα τότε, στο καθεστώς που ονειρεύεσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σας, εγώ θέλω να πω ένα μπράβο στην νερά ελληνίδα για το ότι φωνάζει ότι αγαπά την Ελλάδα. Και το φωνάζει σε ολόκληρο τον πλανήτη, κάνοντάς μας υπερήφανους. Πολλώ δε μάλλον που ενώ αναγκάζεται να ζει τόσο μακρυά, η καρδιά της χτυπά γαλανόλευκα. Αντιθέτως, λυπάμαι εκείνους τους 2-3 που ανέβασαν υλικό το οποίο υβρίζει το σπίτι μας. Αν κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι σου, είναι αδιανόητο να το ανεβάζεις στο ίντερνετ. Το επιλύεις με τους οικείους σου, κοιτάζοντας να μη γίνει η οικογένειά σου ρεζίλι. Έτσι το ξέρω εγώ. (Κανονικά η προσβολή της Ελλάδος θα έπρεπε να αποτελεί αδίκημα και να διώκεται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή