ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αφού οι εργασίες προχωρούν ομαλά στα Αχτάρικα, γιατί το έργο πήρε παράταση μέχρι το Δεκέμβρη;

http://www.cretalive.gr/img/thumbs/650x325/ca2429dee1d194b6b311f1b43609f075.jpgΔελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα ο δήμος Ηρακλείου σχετικά με την πορεία των εργασιών στο κτίριο Αχτάρικα. Στο δελτίο αυτό, που θα βρείτε αναρτημένο σε όλες τις τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες (εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ), αναφέρεται ότι “οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά και εντός του χρονοδιαγράμματος”. Μάλιστα “διαπιστώθηκε, παρά την ομαλή εξέλιξη από πλευράς Δήμου, των οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών”, ότι η αρχαιολογία καθυστερεί τη μελέτη αποκατάστασης των τμημάτων της πύλης Βολτόνε και του Αραβοβυζαντινού τείχους που έχει αποκαλυφτεί, και αυτός είναι ο λόγος για να καθυστερήσει να αποδοθεί το κτίριο στη Βικελαία Βιβλιοθήκη!!!
Αφού καταθέσω πρώτα ότι η αρχαιολογία όντως δεν ανταποκρίνεται σχεδόν ποτέ στους ρυθμούς που απαιτεί ένα σημαντικό έργο, και ότι πιθανότατα ευσταθεί ο ισχυρισμός του δημάρχου, να πω ότι αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι...
το έργο θα καθυστερήσει να αποδοθεί σε λειτουργία επειδή ήδη από το Φεβρουάριο έχει δοθεί παράταση στον εργολάβο μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου του 2012 , από 6-6-20102 που τελείωνε κανονικά το έργο, με την 91/2012 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου! Και τότε δεν είχε καν τεθεί θέμα Αρχαιολογίας στο δημοτικό συμβούλιο!
image
Επομένως ο δήμαρχος ψάχνει ( και μάλλον η αρχαιολογία του τη δίνει) μια καλή ευκαιρία για να ρίξει το φταίξιμο της καθυστέρησης της αποκατάστασης του κτιρίου Αχτάρικα, και κατά συνέπεια της απόδοσής τους στη Βικελαία βιβλιοθήκη, σε τρίτους. Ο κύριος λόγος όμως, που αναφέρεται μάλιστα στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας στην εν λόγω απόφαση, είναι η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της προηγούμενης εργολαβίας της ενίσχυσης του κτιρίου  λόγω μη εξόφλησης του τότε εργολάβου – κάτι που μόνο στους Αντίπαλους είχατε διαβάσει.
Το Φεβρουάριο του 2011, και πριν δημοσιευτεί η παραπάνω απόφαση – πριν καν γίνει το δημοτικό συμβούλιο – σε μια άλλη ανάρτηση είχα γράψει: “Αν ήθελα να στοιχηματίσω όμως (για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο), θα έβαζα τα χρήματά μου για το τέλος του 2012” . Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής μάντεψα σωστά. Αλλά λογάριαζα χωρίς την αρχαιολογία, η οποία μπορεί να προκαλέσει κι άλλη καθυστέρηση.
Υ.Γ: Και μια ερώτηση για το δήμαρχο Ηρακλείου, αλλά και για το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ηρακλείου: Πως γίνεται το έργο της “Αρχιτεκτονικής” αποκατάστασης του κτιρίου Αχτάρικα να εκτελείται χωρίς στην επίβλεψη να υπάρχει Αρχιτέκτονας; Δεν έχει έμπειρους Αρχιτέκτονες ο δήμος Ηρακλείου να διαθέσει σ’ ένα τόσο σπουδαίο αρχιτεκτονικά έργο ή συμβαίνει κάτι άλλο που πρέπει να μάθουμε; Και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, μόνο με θέατρα και αποκριάτικους χορούς ασχολείται; Τα έργα της πόλης δεν τον ενδιαφέρουν να τα παρακολουθεί από κοντά;

1 σχόλιο:

  1. Μόλις τελείωσε η πρώτη φάστη του κτιρίου έπρεπε την δεύτερη φάση της αποκατάστασης να την αναλάβει κάποιος αρχιτέκτονας ειδικός σε κτίρια βιβλιοθηκών. Αξίζει το Ηράκλειο να έχει μια βιβλιοθήκη στολίδι. Όμως αυτό απαιτούσε από τον εργολάβο πολλά χρήματα, κι έτσι έβαλε μια νεαρή άπειρη που συνεργάζεται με κάποιο γραφείο της Αθήνας και δεν είχε ιδέα. Τώρα πως θα διαμορφωθεί εσωτερικά το κτίριο ο θεός έχει. Εκτός κι αν είναι τόσο δημοκρατικοί και αφήσουν το κάθε ένα υπάλληλο να διαμορφώσει το δικό του τμήμα. Κρίμα τόσα χρήματα να πηγαίνουν χαμένα.
    Υ.Γ. Ο εργολάβος θα το παραδώσει με το κλειδί στο χέρι, δηλαδή όταν λέμε ότι θα τα κάνει όλα εννοούμαι όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή