ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Υπάρχει δέσμευση από τους Ευρωπαίους γι’ αυτά που υπόσχονται Σαμαράς-Βενιζέλος;

Σε όποια συζήτηση και να πέσεις στην τηλεόραση, όποια εφημερίδα κι αν ανοίξεις, όποιο “μεγάλο” ειδησεογραφικό portal κι αν διαβάσεις, θα πέσεις πάντα στην ίδια ερώτηση, η οποία μάλιστα επαναλαμβάνεται καθημερινά ελαφρώς τροποποιούμενη, για να μην ξεχνιόμαστε: “υπάρχει κάποιο σχέδιο από το ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση από την ΤΡΟΙΚΑ”; Και το ερώτημα αυτό σωστά βασίζεται στις δηλώσεις όλων των ευρωπαίων ηγετών και του ΔΝΤ ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, το ίδιο θα κάνει και η Ευρώπη και θα σταματήσει τη χρηματοδότηση.
Δεν είδα όμως σε κανένα κανάλι, δε διάβασα σε καμία εφημερίδα ή σε κανένα σχεδόν από τα πασίγνωστα sites -πλην ίσως ελαχίστων – να απευθύνεται στους ηγέτες της μνημονιακής πτέρυγας, δηλαδή στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, το εξής απλό ερώτημα:
  “με ποιο δικαίωμα και με ποιανού τη διαβεβαίωση υπόσχονται στον Ελληνικό λαό αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου”; Βασιζόμενοι στις ίδιες δηλώσεις των ευρωπαίων εταίρων, αλλά και στις υπογραφές που έχουν βάλει στο μνημόνιο και στις επιστολές θα έπρεπε να τους ρωτάνε κάθε μέρα το αυτονόητο, μέχρι να πάρουν απάντηση!!!
Κι όμως, και αυτοί αλλά και τα στελέχη των κομμάτων τους σουλατσάρουν ελεύθεροι από κανάλι σε κανάλι, από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο και με άρθρα τους από site σε site ανενόχλητοι, για να μην πω υποβοηθούμενοι, υποσχόμενοι βελτίωση των όρων του μνημονίου και “μια καλύτερη ζωή από εδώ και πέρα”.
Προσωπικά έχω δηλώσει ότι από το ΣΥΡΙΖΑ περιμένω ποσοτικοποίηση του προγράμματός του, όσον αφορά την αντιμετώπιση των πρωτογενών ελλειμμάτων. Όσο δεν το κάνει αυτό, τόσο ο κόσμος θα διστάζει να στηρίξει τη ρήξη με το μνημόνιο, σαγηνεμένος ίσως από τις στρογγυλεύσεις των σωτήρων του μνημονίου και τρομοκρατούμενος από τα ψέματα περί καταστροφικής δραχμής.
Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να κυβερνήσει υπηρετώντας τα συμφέροντα πρωτίστως του Ελληνικού λαού και δευτερεύοντος της Ευρώπης, θα πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και ποσοτικοποιημένο plan-B, που θα έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας. Αλλιώς το παιχνίδι θα παιχτεί στα μέσα ενημέρωσης, δηλαδή εκτός έδρας για τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου