ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ράμπα πρόσβασης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ζητούν οι minoistas

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6sFikXfcvo-UxxY_TmfJTpAP99k_bKHoVWyDKdrYga2416gAMiKWGYcKQnCQfFa_UO6vWEnj0zZbIG_GxbjOZOc7K80L_hcNdTSTe0wrXBUgyV0OIGduWaLpGmqkXK5HmONxBSezmOJk/s1600/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85.jpgΡάμπα πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες στο κτίριο της Βασιλικής του αγίου Μάρκου ζητάνε με ανοιχτή επιστολή τους από το δήμο Ηρακλείου οι Minoistas, τονίζοντας ότι “ένα από τα αρχιτεκτονικά στολίδια του Ηρακλείου που συχνά φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών, ενδιαφέρουσες ομιλίες, σεμινάρια, συναυλίες, χορωδίες κ.λ.π. είναι  απαράδεκτο εν έτη 2012 να μην μπορεί να δεχτεί συμπολίτες μας με αναπηρία επειδή τους εμποδίζουν  4 σκαλοπάτια” !
Στην επιστολή τους ακόμα αναφέρεται:
Επειδή και οι ανάπηροι έχουν ψυχή αλλά και έντονη την ανάγκη να ψυχαγωγηθούν και να νοιώσουν ενεργοί και χρήσιμοι, η κίνηση ενεργών πολιτών Minoistas διεκδικεί και απαιτεί από τον Δήμο Ηρακλείου να τοποθετήσει άμεσα ράμπα για αναπηρικές καρέκλες προκειμένου να έχει πρόσβαση και αυτή η κατηγορία συμπολιτών μας.
Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να ...
μαζέψουμε ξανά 25 υπογραφές συμπολιτών μας για να το εντάξετε ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Το κόστος είναι ελάχιστο απέναντι στην χαρά και την ικανοποίηση που θα δώσετε σε δεκάδες συμπολίτες μας. Εξάλλου είναι μία πράξη που κάθε Ηρακλειώτης αλλά και πολλοί επισκέπτες της πόλης μας θα την χαρακτήριζαν ως αυτονόητη.” 
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την κίνηση αυτή των minoistas, που με χαρά διαπιστώνω ότι, πέρα από περιβαλλοντικά ζητήματα,  ενδιαφέρονται και για ζητήματα λειτουργικότητας της πόλης του Ηρακλείου και καθημερινότητας του πολίτη.
Από τη μεριά μου θα ήθελα να θυμίζω στο δήμαρχο Ηρακλείου ότι η εξασφάλιση πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες σε δημόσια κτίρια είναι νομοθετημένη υποχρέωση των δήμων από το 2000, και πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 28 του Νόμου 2831/2000 και την 52487/2002 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος.
image
Θα ήθελα τέλος να δηλώσω ότι δεν πρέπει να παρακαλάμε μια ζωή τους αιρετούς άρχοντες για τα αυτονόητα. Πρέπει να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την τήρηση της νομιμότητας με κάθε τρόπο, είτε μέσα από παρεμβάσεις στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, είτε ακόμα και με προσφυγή στη δικαιοσύνη, σε έσχατες φυσικά περιπτώσεις.
Υ.Γ: λίγα μέτρα πιο κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο κτίριο των Μινωικών Γραμμών, υπάρχει τέτοια ράμπα. Δε νομίζω ότι το κόστος της είναι τόσο μεγάλο, που να απαγορεύει στο δήμο Ηρακλείου την κατασκευή της.
DSC00420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου