ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μετά το Σαμαρά, ήρθε η σειρά του Τσίπρα να παρουσιάσει μια έκθεση προθέσεων

Παρακολούθησα χτες ένα μέρος της παρουσίασης του επικαιροποιημένου  προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από την τηλεόραση. Λόγω υποχρεώσεων, δεν μπόρεσα να δω ολόκληρη την ομιλία. Άκουσα λοιπόν στην αρχή τις γενικές αρχές του προγράμματος, και στη συνέχεια ένα μέρος του τμήματος “αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε” της ομιλίας. Δεν άκουσα πουθενά να υπάρχει ποσοτικοποίηση αυτών των μέτρων.
Επειδή είμαι καλόπιστος άνθρωπος, ειδικά απέναντι σε νέους ανθρώπους όπως ο κος Τσίπρας, που μέχρι σήμερα δεν έχουν ασκήσει εξουσία, σήμερα έψαξα να βρω ολόκληρη την ομιλία, για να δω αν στο τμήμα που δεν παρακολούθησα, παρουσίασε με συγκεκριμένα νούμερα πια, πως θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους των εσόδων ώστε να κάνει πράξη τα όσα είπε ότι εγγυάται και ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ!
Και λέω δυστυχώς, γιατί σε γενικές αρχές συμφωνώ με μεγάλο μέρους του συγκεκριμένου προγράμματος. Αλλά το έχω ξαναγράψει (δείτε εδώ), και θα το γράφω μέχρι να γίνουν εκλογές, ότι όσο δεν υπάρχει ποσοτικοποίηση και κοστολόγηση του προγράμματος αυτού, δηλαδή αν δε μας πουν ότι ...
χωρίς τα δανεικά χρειαζόμαστε 100, βγάζουμε 90, άρα θα χρειαστούμε άλλα 10, τα 5 θα προκύψουν από εδώ και τα άλλα 5 από εκεί, το πρόγραμμα παραμένει μια ωραία έκθεση προθέσεων, χωρίς καμία μα καμία εγγύηση για την εφαρμογή του και πολύ περισσότερο για την επιτυχία του.
Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος. Προτάσεις για αναδιαπραγμάτευση χωρίς καμία εγγύηση για το ότι θα δεχτούν οι δανειστές την αναδιαπραγμάτευση, και χωρίς κοστολόγηση.
Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει κάποια τύχη στις εκλογές, θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει το πρόγραμμά του, και να προσθέσει και μερικά νουμεράκια, κατά προτίμηση σε Ευρώ. Γιατί η εναλλακτική του μνημονίου περιέχει αρκετά νούμερα, αρκετά δις ευρώ, δυστυχώς όλα φορτωμένα στις πλάτες των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Και όλοι οι παραπάνω, θα ήθελαν να δουν ένα διαφορετικό σχέδιο, ένα διαφορετικό “μνημόνιο” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Λαού, ένα διαφορετικό “εθνικό σχέδιο δράσης”, που τα δις αυτά αυτά να έχουν διαφορετική κατανομή.

2 σχόλια:

  1. Έτσι αντίπαλε μ΄αρέσει γιατί κρατάς τον λόγο σου! Βλέπεις εσύ εργάζεσαι σε αντίθεση με κάποιους από αυτούς που ζητούν την ψήφο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή