ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Θάνατος στα κουνούπια που στοίχισαν στη Βούλα Παπαχρήστου τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα!

Σάλος έχει ξεσπάσει από το tweet της πρωταθλήτριας στίβου Βούλας Παπαχρήστου σχετικά με τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου και τους Αφρικανούς μετανάστες. Το σχόλιό της από τη μια της στοίχισε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και από την άλλη δίχασε την Ελλάδα, αφού οι μισοί Έλληνες την κατέκριναν, και οι άλλοι μισοί… έφτιαξαν σελίδες υποστήριξής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Εγώ όμως θα εστιάσω στη ρίζα του κακού: τα κουνούπια! Αν η πολιτεία είχε έγκαιρα προβεί στους απαραίτητους ψεκασμούς, δε θα είχε γεμίσει η χώρα κουνούπια, και η Βούλα Παπαχρήστου δε θα είχε κάνει το επίμαχο σχόλιο!

Θάνατος λοιπόν στα κουνούπια εδώ και τώρα! Μη χάσουμε και κανένα άλλο αθλητή, και μείνει μόνος του ο Κούβελος στο Λονδίνο!

koynoyps

(Η φώτο τραβήχτηκε πριν λίγο. Ένα κουνούπι με περιτριγύριζε την ώρα που διάβαζα στο διαδίκτυο για την υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου, και πλήρωσε αυτό τη νύφη..)

2 σχόλια:

  1. Εμένα μου κάνει εντύπωση που οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα κατά την έκθεση γεγονότων λαμβάνουν θέση, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αναφέρουν ξερά τα γεγονότα, κυρίως όσα από αυτά ερμηνεύονται διαφορετικά από κάθε κόμμα.
    Το σχόλιο που φέρεται να έκανε η αθλήτρια επιδέχεται κάποιων ερμηνειών, διαφορετικών για κάθε κόμμα. Αλλο λένε ήταν έτσι, άλλο λένε ερμηνεύεται αλλιώς. Ο δημοσιογράφος θα πρέπει να αναφέρει ξερά το γεγονός, το οποίο, να λέει στη συνέχεια, ερμηνεύεται έτσι κι έτσι από αυτούς κι από εκείνους.

    Δηλαδή έπρεπε να πούν "Σχόλιο, το οποίο από μερίδα ελλήνων χαρακτηρίζεται ως "ρατσιστικό"".... (Και όχι κατευθείαν "ρατσιστικό σχόλιο αναρτήθηκε...." διότι έτσι δείχνει ότι απαξιώνουν τους εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες που έχουν άλλη γνώμη).
    Ετσι είναι. Αλλιώς γεννιώνται σενάρια στο μυαλό του απλού κοσμάκη, ότι κάποιοι "τα τσεπώνουν" από τους επαγγελματίες παγκοσμιοποιητές και αντιρατσιτές κλπ κλπ κλπ. Καλό είναι οι δημοσιογράφοι να το καταλάβουν ότι πρέπει να φέρονται πιό σωστά και πιό αμερόληπτα, για να μην τους πάρει ο κόσμος (ξανά) με τις ντομάτες (το λιγότερο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H λέξη ρατσισμός δεν είναι ελληνική. Η ελληνική είναι "φυλετική διάκριση" με την έννοια ανώτερης ή κατώτερης φυλής. Βλέπει κανείς στο σχόλιο να διακρίνει τις φυλές σε ανώτερες και κατώτερες? Aν το "τραβήξει" και ζητήσει αποζημίωση για ηθική βλάβη, σε κανένα δικαστήριο δεν μπορούν οι αντίδικοί της να στηρίξουν ότι το σχόλιο εμπεριέχει φυλετική διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή