ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Άρχισαν τα όργανα και στο Ηράκλειο: Μήνυση σε blog για καταγγελία αναγνώστη!

Μήνυση κατά αγνώστων για δυσφήμηση ανώνυμης εταιρίας που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο κατέθεσε στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο δικηγόρος της εταιρίας, μετά από ανάρτηση σε blogs. Πρόκειται για τη γνωστή εταιρία ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ Α.Ε., και για ανάρτηση που έγινε στα blogs “http://cretablogger.wordpress.com” και το http://epanastasitora.posterous.com/
imageΣτην εν λόγω ανάρτηση, η οποία παρουσιάζεται ως μήνυμα αναγνωστών, που φέρονται να είναι εργαζόμενοι και προμηθευτές της εταιρίας “Κρητικός Φούρνος”  , γίνονται καταγγελίες για κακοδιαχείρισή της με συνέπεια να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και προμηθευτές , για μειώσεις μισθών σε εργαζόμενους αλλά και … για αφανή συμμετοχή του υιού του δημάρχου Ηρακλείου στην εταιρία!! Μάλιστα, ο διαχειριστής των ιστολογίων αναρωτιέται: “Η ΠΑΣΟΚΟΣΥΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ ΚΙ ΕΔΩ”;
Από τη μεριά της η εταιρία....
στο κείμενο της μήνυσης αναφέρει ότι η ανάρτηση στο σύνολό της είναι ψευδής και έχει σκοπό τη σπίλωση της εταιρίας, η οποία ενοχλεί κάποιους με τη ραγδαία της ανάπτυξη.
Στα σχόλια βέβαια της ανάρτησης, υπάρχει διάψευση των όσων γράφονται από ανώνυμους χρήστες που , όπως λένε, εργάζονται στον Κρητικό Φούρνο. Εγώ δε θα μπω στην ουσία της υπόθεσης, παρά το ότι γνωρίζω ότι στη συγκεκριμένη εταιρία όντως έχουν γίνει μειώσεις μισθών. Αλλά αυτό έχει γίνει σε όλες τις εταιρίες της χώρας, οπότε δε θεωρείται κάτι σπάνιο. Θα μείνω στο γεγονός ότι επιχειρείται να φιμωθεί ένα ιστολόγιο, το οποίο απλά φιλοξένησε (αν όντως έτσι είναι) μια καταγγελία αναγνώστη.
Η συγκεκριμένη εταιρία θα μπορούσε να στείλει επιστολή στα συγκεκριμένα blogs και να διαψεύδει τα όσα αναφέρονται στην ανάρτηση, με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Και αν δεν τη δημοσίευαν, τότε να προχωρήσει σε κάποια άλλη ενέργεια.  Το να καταφύγει στη δικαιοσύνη για μια απλή καταγγελία αναγνώστη σε ένα ιστολόγιο που δεν έχει και την τρομερή αναγνωσιμότητα, απλά διογκώνει το θέμα και κάνει ευρύτερα γνωστή την καταγγελία.
Άλλωστε, με τη μήνυση δε νομίζω να καταφέρει και τίποτα η οικογένεια Νικολιδάκη, αφού ο κος Παπαϊωάννου δεν πρόλαβε να αλλάξει τον ποινικό κώδικα, και ακόμα τα blogs θεωρούνται χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να αρθεί το απόρρητο, εκτός αν συντρέχει λόγος εκβίασης ή απειλή κατά της ζωής κάποιου, πράγμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση δε φαίνεται να ισχύει.
Δείτε τις αναρτήσεις που προκάλεσαν τη μήνυση εδώ κι εδώ.

7 σχόλια:

  1. Εχουν πιασει το νοημα τα λαμόγια της πιατσας, ξερουν οτι τις μεγαλες και τρανταχτες αποκαλυψεις τις κανουν μονον οι BLOGERS KAI oxi ta διαπλεκομενα ΜΜΕ ( σαν τη φυλλαδα "πατριδα" ας πουμε) και ψαχνουν τροπους να τα φιμωσουν κι αυτα!!!! Δεν θα το καταφερουν ομως γιατι τα blogw ειναι χιλιαδες. Κι αν αρχισουν να αναδημοσιευουν ασταματητα το ενα με τ αλλο, στο τελος θα τους κλ@σουν και τ'@ρχίδι@ !!!

    Αλλα τα λαμόγια τη δουλεια τους κάνουν!!! Ο κόσμος ομως διψαει για ενημέρωση και η Δικαιοσύνη θα πρεπει να μαθαινει αλήθειες και να τις διερευναει.Αποό πού??? Μονον απο τα BLOGS, αφου τα ΜΜΕ εχουν διαβρωθεί σε βάθος ....

    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπλοκεράδες, μην σταματατε,ξεβρακώστε τους!!! Αν εχετε στοιχεια για λαμογιές,βγαλτε τα ολα στο φως. Μπας και ξυπνησει κι αυτή η Δικαιοσύνη στο τόπο μας, που εχει πεσει σε λήθαργο εδω και χρόνια τωρα - και μονο ψηλους μισθους ξερει να ζηταει κι εξομοιώσεις αυτων με τους βουλευτές-

    Πειτε τα ολα, μην κολλατε , κι αν σας εκβιαζουν το κανουν μονο για εκφοβισμό, για να σας καμουν να σιωπησετε. Ξερουν οτι σεις δεν τα πιανετε για να τους αβανταρετε, γιατι το χομπυ σας ειναι ιερό και το τιματε!

    Ξεβρακωστε τους λοιπον και μην κολλατε στις ψευτοαπειλες για μηνυσεις και τετοια κουραφεξαλα.Οι λόγοι που το κανουν ειναι προφανεις. Μεχρι βαθμου κακουργηματος δεν γινεται αρση, αφηστε τους να "κελαηδανε"....

    Συνεχίστε τις αποκαλυψεις, με στοιχεια ομως!

    Καλη δυναμη και καλή Λευτεριά.

    ενας συνταξιούχος Εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala re mastora "antipale" - les apaxiotika oti ta sygekrimena blogs den exoyn kai kamia idieteri kinisi. tora omos ta diafimises kai tha exun!!!!!!!!!!
    xaxaxaxaxaaaaaaa........

    To diko su mipos anikei stin idia katigoria , omos???
    i mipos den xeris na to psaxneis ?

    ta kathimerina su numera stin "Alexa" einai gia klamata!!!!

    min psegesai lipon tus synadelfus su, alla na synergazesai mazi tus. Ektos ki an eftiaxes blog, gia allus logus ....... ponirus!!! tote ,pao paso !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδες πουθενά να γράφω ότι το δικό μου blog είναι ανώτερο ή με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα; Ότι νά 'ναι γράφεις... Αλλά αυτό είναι το μεγαλείο του διαδικτύου: ο καθένας γράφει τη μαλακία του, συμπεριλαμβανομένου και εμού, επειδή μπορεί κι επειδή δεν του το απαγορεύει κανείς.

    Οι δικές μου μαλακίες όμως προσπαθώ να είναι τεκμηριωμένες, και τις ψάχνω και λιγάκι πριν τις γράψω.. Αν δεν έχω στοιχεία δε γράφω κάτι. Οι απόψεις αναγνωστών, όπως γράφω και στη δήλωση διαχειριστή, είναι δική τους ευθύνη. Και όσοι μου έχουν στείλει απόψεις για ανάρτηση, εκτιμόντας την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό το blog, μου τις στέλνουν με το ονοματεπώνυμό τους, άσχετα αν αναρτώνται ανώνυμα...

    Υπάρχουν blogs και blogs φίλε μου. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι όλα σωστά, ούτε ότι κάποια δεν εξυπηρετούν ή καλύπτουν συμφέροντα. Η επισκεψιμότητα δεν είναι το μοναδικό κριτήριο και ούτε το κυρίαρχο για μένα. Θα μπορούσα με μια απλή αναπαραγωγή ειδήσεων και 2-3 ξεβράκωτες κάθε μέρα, να είχα 5000 κλικ αντί για 800. Αυτά δε με εκφράζουν, και τ' αφήνω γι' άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΛΟΓ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ , ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΚΑΠΙΟΝ ... CRETABLOGGER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε cretablogger, οσοι ανοιγουν πόλεμο με τη μπλοκόσφαιρα και το παίζουν εξπέρ κανοντας τον ρουφιάνο αλλονών για τους προφανείς λόγους, εκτος του οτι θ' απομονωθούν, θα πληρωσουν το τίμημα κιολας. Ειμαστε πανω απο 60.000 αδέσμευτοι χομπίστες μπλοκερς ενωμένοι σαν γροθιά σ ολη την επικράτεια.
    Και βέβαια εχουμε και σωματείο και ειμαστε οργανωμένο κι ετοιμοι να προστατευτουμε απο επιθέσεις λαμόγιων και πολιτικών τσαρλατανων με νομική καλυψη και ο,τι αλλο χρειαστει. Η μαγκιές απο μια μικρή μειοψηφια δήθεν μπλοκερς που ξεπηδανε μεσα απο το δημοσιο (οπως ο κυριος εδω) ή απο κομματικά γραφεια,ειναι ξενα σωματα για μας. Ελα οργανωσου μαζι μας κι αστους να ...τραγουδανε!!!

    Νικος Σιδεράς
    Μελος Δ.Σ. "Ακομμάτιστων Ιστολόγων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Σιδερά, μάλλον είσαι για τα σίδερα! Αν με το ακομάτιστα blogs εννοείς τα blogs που γράφουν ότι τους κατέβει ενάντια σε κόμματα, επιχειρήσεις και πρόσωπα χωρίς καμία αιτιολόγηση, τότε ναι, δεν ανήκω σε αυτά. Άσε που δεν ξέρεις μάλλον και να διαβάζεις, αφού τα όσα γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έγραψα εγώ.
    Διευκρινίζω λοιπόν, αν και είναι εντελώς ξεκάθαρο, αλλά μήπως και το καταλάβεις, ότι διαφωνώ με τη μήνυση, δεν υπάρχει περίπτωση έτσι κι αλλιώς να αρθεί το απόρρητο, αλλά πρέπει να προσέχει το κάθε blog τι αναρτά, και με ποιο τρόπο το κάνει, για να είναι αξιόπιστο. Τελεία και παύλα. Αν το είχε κάνει αυτό ο cretablogger, τώρα δε θα είχε αναγκαστεί να αποσύρει την ανάρτηση και να την επαναφέρει διορθωμένη... Αυτό θέλω να τονίσω με την ανάρτησή μου, και γι' αυτό την έκανα. Τα υπόλοιπα είναα δικά σου συμπεράσματα τελείως αυθαίρετα και αδικαιολόγητα...Αλλά αυτό είναι το στυλ σου προφανώς... Δήθεν επαναστάτης, χωρίς αιτία, και κυρίως χωρίς νόημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή