ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Επιθεώρηση Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά

image Τα Χανιά είναι ο αγαπημένος μου καλοκαιρινός προορισμός.  Χωρίς να φεύγεις από την Κρήτη βρίσκεσαι σε μια όμορφη, κοσμοπολίτικη πόλη μ’ ένα πανέμορφο λιμάνι και την πανέμορφη παλιά πόλη χτισμένη γύρω απ’ αυτό, στην οποία δε χορταίνεις να κάνεις βόλτες όσο συχνά κι αν την επισκέπτεσαι. Και με φανταστικές παραλίες λίγο έξω από αυτήν, όπως η παραλίες στους Αγίους Αποστόλους, η παραλία στο Σταυρό και η Χρυσή Ακτή. Το φετινό καλοκαίρι δεν αποτέλεσε εξαίρεση, κι έτσι τα Χανιά θα με ανεχτούν γι’ άλλη μια χρονιά για μερικές ημέρες.
Έχοντας διαβάσει πρόσφατα ένα άρθρο για το Μπάλο και την άσχημη κατάσταση που επικρατεί εκεί, είχα αρχίσει ν’ αμφισβητώ  για το τι έλεγχοι γίνονται στις παραλίες της χώρας μας. Όμως σήμερα, ενώ απολάμβανα το μπάνιο μου στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία της Χρυσής Ακτής, αντιλήφθηκα ένα κύριο να κοιτάζει σχολαστικά την παραλία σπιθαμή προς σπιθαμή και να βγάζει φωτογραφίες...
Έβγαζε κάτι σκουπιδάκια που είδε κάτω, κάτι καλάμια που είχαν φυτρώσει σε μια άκρη και τον πύργο του ναυαγοσώστη. Ο κύριος αυτός ήταν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, συνοδεύονταν από υπάλληλο του δήμου Χανίων κι έκανε επιθεώρηση στις παραλίες που έχουν λάβει Γαλάζια Σημαία.
Ο έλεγχος συνεχίστηκε στον πύργο του ναυαγωσώστη και στον εξοπλισμό που  o τελευταίος διαθέτει.
ελεγχος  Ο κύριος αυτός, ο οποίος ευγενικά μου είπε ότι δεν μπορώ να εκθέσω το πρόσωπό του στο διαδίκτυο, με ενημέρωσε ότι η παραλία της Χρυσής Ακτής είναι μια χαρά, έχει κερδίσει επάξια τη Γαλάζια σημαία και ότι έχει απλά μερικές παρατηρήσεις οι οποίες σε συνεννόηση με το δήμο Χανίων θα διορθωθούν άμεσα. Επίσης με πληροφόρησε ότι, αν εξαιρέσεις τη “σανίδα διάσωσης” η οποία δεν πληροί τις προδιαγραφές (μάλλον είναι αγορασμένη από τα Jumbo), ο ναυαγοσώστης διαθέτει έναν από τους πληρέστερους εξοπλισμούς που έχει δει σε παραλία. Παρόλα αυτά, του έκανε παρατήρηση ότι θα έπρεπε όση ώρα του μιλάει να κοιτάει την παραλία και όχι αυτόν!
Πριν τον αποχαιρετήσω, του είπα ότι χαίρομαι που γίνονται και κάποιοι έλεγχοι σε αυτή τη χώρα, που όλα δείχνουν να καταρρέουν. Τον ρώτησα αν έχει κάποια αρμοδιότητα για τον Μπάλο, και μου είπε “ευτυχώς όχι”. Ο υπάλληλος δε του δήμου Χανίων, μόλις άκουσε για το Μπάλο μου είπε: “πολύ πίσσα”…
Τελικά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ο δήμος Χανίων προστατεύει τις παραλίες του και κερδίζει κάθε χρόνο εντυπώσεις κι επισκέπτες. Και η γαλάζια σημαία φαίνεται ότι θα κυματίζει επάξια γι’ άλλο ένα χρόνο στη Χρυσή Ακτή, που, παρά το ότι μεγάλο μέρος της έχει καλυφτεί με ομπρέλες και ξαπλώστρες, σου αφήνει μια όμορφη εντύπωση. 
DSC06552
DSC06554 DSC06553

1 σχόλιο: