ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Τ: «Ένα ποτήρι γάλα για κάθε παιδί!»

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
image

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των δράσεων για την υποστήριξη οικογενειών που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης με τη δράση «Μεριμνούμε για τα παιδιά μας» στοχεύει στην ενεργοποίηση επιχειρήσεων, οργανώσεων, συλλόγων, μεμομονομένων πολιτών για τη συγκέντρωση ποσοτήτων γάλακτος καθώς και συμπληρωματικών προϊόντων πρωινού ικανών να αντιμετωπίσουν και ενδεχομένως να εξαλείψουν το φαινόμενο ασιτίας μικρών παιδιών στα σχολεία της πόλης μας. Η ποσότητα γάλακτος και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν θα διατίθενται...
σταδιακά σε οικογένειες που – αποδεδειγμένα και μετά από έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού- αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και πλήρη αδυναμία κάλυψης της διατροφής των παιδιών τους.
Στην προσπάθεια αυτή αρωγός είναι η ΕΡΑ Ηρακλείου.
Σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τις Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας η ΕΡΑ Ηρακλείου προσπαθώντας να βελτιώσει την καθημερινότητα των παιδιών που έχουν ανάγκη, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, διοργανώνει ραδιομαραθώνιο, την επόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ακροατών και η συλλογή γάλακτος (μακράς διαρκείας) καθώς και συμπληρωματικών προϊόντων πρωινού (χυμοί, συσκευασμένα μπισκότα κ.λ.π.). Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε μαθητές, παιδιά απόρων οικογενειών, καλύπτοντας μέρος των καθημερινών αναγκών τους και ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή.
Η ΕΡΑ Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου απευθυνόμαστε σε πολίτες και φορείς επικαλούμενοι την ευαισθησία τους και τους καλούμε να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την προσπάθεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους, ώστε κανένα παιδί να μην πηγαίνει νηστικό στο σχολείο!
Η συλλογή των προϊόντων θα πραγματοποιείται καθ’ όλη την ερχόμενη εβδομάδα στα κατά τόπους Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας (πρώην ΚΑΠΗ), στα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου (Μάχης Κρήτης 161-Ηράκλειο) και από το πρωί έως το βράδυ της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου έξω από το Δημαρχείο της πόλης,
Την Παρασκευή 21/9 από τις 7 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, καθώς επίσης και από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί της ΕΡΑ Ηρακλείου, θα φιλοξενήσουν στο στούντιο, αλλά και τηλεφωνικά, όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν. Εκπρόσωποι του δήμου Ηρακλείου και άλλων τοπικών φορέων, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα δώσουν πρόθυμα το παρόν σ’ αυτή την προσπάθεια.
Η μέρα θα κλείσει στο Δημαρχείο, στο κέντρο της πόλης, με μουσικό πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες (Γιάννης Κασσωτάκης, συγκρότημα «Πετρίτες»), που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, προκειμένου όλοι οι πολίτες να προσφέρουν και να διασκεδάσουν.
Στην προσπάθεια συμμετέχουν ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την ΕΡΑ Ηρακλείου και θα συνδεθούν κάποια στιγμή με το πρόγραμμά της, για να μεταδώσουν και εκείνοι το μήνυμα αλληλεγγύης!
Η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου