ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η διαρροή, της διαρροής, ω διαρροή!

Τις τελευταίες ημέρες, με βασικό θέμα τα μέτρα των 11,5 δις που όλο κλειδώνουν και όλο “χάνουν το κλειδί”, η κυβέρνηση και οι “κύκλοι” της, διαρρέουν αμέτρητα σενάρια: από καταργήσεις αφορολογήτου ορίου μέχρι αυξήσεις συντελεστών, από περικοπές κατώτατων συντάξεων μέχρι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από απολύσεις στο δημόσιο μέχρι εφεδρεία, από κατάργηση δώρων μέχρι περικοπές του εφάπαξ, και ότι άλλο κατεβάσει ο νους του κάθε φωστήρα που έχει μια θέση στο υπουργείο οικονομικών ή τα οικονομικά επιτελεία  των συγκυβερνόντων κομμάτων. Και τα ΜΜΕ, πιστά στο καθήκον τους, διαρρέουν με τη σειρά τους όποιο σενάριο διαλέξουν, ανάλογα με τα συναισθήματα που θέλουν να προκαλέσουν στην κοινωνία. Μέχρι να βγει επίσημα ο αρμόδιος υπουργός και να διαψεύσει κάποια από αυτά που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις.
Βέβαια αυτή η μέθοδος δεν είναι καινούρια...
Ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν στη χώρα μας, κάθε φορά που έπρεπε να ληφθούν σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις. Μόνο που πλέον ο κόσμος βαρεθεί. Έχει σιχαθεί. Δεν αντέχει άλλο να ακούει ανεγκέφαλους που διορίστηκαν από άλλους ανεγκέφαλους να προτείνουν καθημερινά 10 τρόπους με τους οποίος θα καταστρέψουν τη ζωή του. Δεν αντέχει να βλέπει δήθεν επιστήμονες που αγνοούν εις γνώση τους βασικές αρχές της οικονομικής επιστήμης, να προτείνουν μέτρα για την ανάταση της ελληνικής οικονομίας που θα την οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε βαθύτερη ύφεση.
Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, μια σοβαρή κυβέρνηση θα έβγαζε επίσημα τις προτάσεις της για διαπραγμάτευση και δημόσια διαβούλευση, αντί να διαρρέει αντικρουόμενα σενάρια. Και ο σοβαρός λαός θα διατύπωνε τις προτάσεις του, είτε μέσω φορέων είτε μεμονωμένα μέσω διαδικτύου. Βέβαια, από την άλλη, ένας σοβαρός λαός θα είχε καταλάβει μετά από 2,5 χρόνια μνημονίου το σχέδιο που εκτελείται με μαθηματική ακρίβεια εις βάρος του, και θα είχε επιλέξει διαφορετικούς ανθρώπους για τη διακυβέρνηση τη χώρας του.
Ας υποστούμε τώρα λοιπόν τα απόβλητα των διαρροών μιας ομάδας ανθρώπων που περισσότερο θυμίζει… χαλασμένη αποχέτευση παρά κυβέρνηση, ελπίζοντας απλά να τα λουστούμε όσο το δυνατόν ταχύτερα, για να τελειώνουμε και με αυτό το μαρτύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου