ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

1ο Φεστιβάλ Παιδιού στις Αρχάνες με γεύση απ τα παλιά…(φωτογραφίες)

Σήμερα το κέντρο των Αρχανών γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές, χαρούμενες παιδικές φατσούλες (και μερικές κλαψιάρικες όπως είναι φυσικό), πολλά χρώματα και πολλή ζωντάνια!!! Με χαρά, ενδιαφέρον και περιέργεια για το τι θα περιελάμβανε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από το Δήμο Αρχανών πήρα τα ζουζουνάκια μου και κατευθυνθήκαμε προς τις Αρχάνες και την κεντρική πλατεία όπου ήταν και η αφετηρία των …δράσεων.
Εκεί μας έδωσαν...
το πρόγραμμα για τις δραστηριότητες που λάμβαναν μέρος ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη των Αρχανών, στην παλιά αγορά, το Μουρέλο, το κέντρο νεότητας. Ζωγραφική, χορός, κατασκευές με πηλό, παιχνίδια παλιά και ξεχασμένα, αφήγηση παραμυθιών, προβολή παιδικής ταινίας ακόμα και σεμινάριο για μεγάλους είχε το …μενού!!! ένιωθα σαν να ήμουν σε ένα υπέροχο θεματικό πάρκο.
Μου άρεσε ιδιαίτερα και η παρουσία των Minoistas με την προτροπή τους για δωρεές σε παιχνίδια, βιβλία, λευκά είδη κτλ για να μαθαίνουν τα παιδάκια πως πρέπει να βοηθάνε όπως και όσο μπορούν εκείνα που ζουν σε λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες.
Ο κόσμος ήταν πολύς και όλοι φαίνονταν να το απολαμβάνουν,μικροί και μεγάλοι. Τα παιδάκια έπαιζαν, ζωγράφιζαν, χόρευαν, κατασκεύαζαν, διασκέδαζαν και το όλο σκηνικό σε μετέφερε σε μια παλιά εποχή που όλα ήταν πιο ξένοιαστα, που τα παιδιά έπαιζαν στις γειτονιές ως αργά και δεν ήταν αποσβολωμένα στο PS ή στα dvd. Μεγάλη ανακούφιση οι κλειστοί για τα αυτοκίνητα δρόμοι που βοηθούσαν σ’ αυτήν την αίσθηση μιας άλλης εποχής. Η οργάνωση ήταν θεωρώ άψογη, ένιωθες την καλή ενέργεια και τη μεγάλη προσπάθεια που διοχετεύτηκε σε αυτήν την πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία. Οι γονείς συναντηθήκαμε με άλλους γονείς τα παιδάκια με τους φίλους τους, φάγαμε ποπ κορν, μαλλί της γριάς, κουβεντιάσαμε, καλαμπουρίσαμε, είδαμε, μάθαμε, παίξαμε, ξεχαστήκαμε από το τρέξιμο της μέρας!!!
   
Μείναμε αρκετά, γευτήκαμε λίγο απ’ όλα από το πλούσιο…μενού δραστηριοτήτων και φύγαμε με μια γλυκιά γεύση που θα μας οδηγήσει στο να πάμε και αύριο στη 2η μέρα του Φεστιβάλ. Και νομίζω ότι μαζί με τα ξεθεωμένα αλλά ευτυχισμένα παιδάκια μου θα κοιμηθώ κι εγώ σαν πουλάκι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου