ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Χάθηκε το όνειρο της κας Γκερέκου…

“Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική, ποτέ δεν διεκδίκησα την κατοχή του «αλάθητου». Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές μου κρίσεις. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για τον οποιοδήποτε λόγο, να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου, να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Για το λόγο αυτό, υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου.”

imageΑυτά είπε η κα Άντζελα Γκερέκου, μετά από το σκάνδαλο που προκάλεσε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, σχετικά με τη “φορολογική ασυλία” που απολάμβανε επί 17 χρόνια ο σύζυγός της, Τόλης Βοσκόπουλος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το 1993 έχει να πληρώσει φόρους ο κος Βοσκόπουλος, αφού συνεχώς έκανε προσφυγές σε δικαστήρια. Και όταν τελεσιδίκησαν όλα τα δικαστήρια, ζήτησε (άκουσον άκουσον) τη διαγραφή του χρέους, λόγω ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ!!!

Βέβαια στην όλη υπόθεση βαρύτατες ευθύνες φέρουν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αφού (σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα) δεν προχώρησε κανένας πλειστηριασμός ακινήτων μετά την εγγραφή κατάσχεσης και μετά το πέρας όλων των δικών και εξάντλησης τυχόν προθεσμιών, δεν έγινε κατάσχεση σε κανένα από τα 4 αυτοκίνητα του τραγουδιστή, ούτε εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του δημοσίου από ενοίκια που εισέπραττε ή από άλλα εισοδήματα που είχε. Ποτέ φυσικά δεν έγινε καμία κατάσχεση κινητών αξιων (π.χ. μετοχών, ομολόγων κλπ), αλλά δεν ελέγχθηκε  ούτε από ποιο λογαριασμό εκταμιεύτηκαν τα χρήματα για την αγορά διατηρητέας οικίας του ζεύγους στο Λιστόν της Κέρκυρας, η αντικειμενική αξία της οποίας πλησιάζει τις 400.000 ευρώ!!!

Βέβαια με ανακοίνωσή του ο κος Βοσκόπουλος θεωρεί ότι το δημοσίευμα αυτό δεν είναι αληθές, κι έχει σκοπό να πλήξει τόσο αυτόν, όσο και τη σύζυγό του..Δεν έχει λέει 4 αυτοκίνητα, αλλά μόνο ένα…

Πάντως το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η κα Γκερέκου παραιτήθηκε ΆΜΕΣΑ, για λόγους ευθιξίας..Κάτι που δεν είχαμε δει στην προηγούμενη κυβέρνηση (θυμάστε όλοι ότι ο Βουλγαράκης παραιτήθηκε αρκετές μέρες μετά που ξέσπασε το δικό του σκάνδαλο, αφού μάλιστα είχε κάνει και επαφές με βουλευτές του κόμματος για να δει αν τον στηρίζουν). Αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει καθόλου την κα Γκερέκου από τις ευθύνες της. Φυσικά και γνώριζε τόσα χρόνια για τις οφειλές του συζύγου της, αφού το έντυπο της  φορολογικής της δήλωσής είναι ΚΟΙΝΟ με το δικό του, άσχετα αν οι οφειλές είχαν (ή δεν είχαν) δημιουργηθεί πριν το γάμο τους !! Δεν μπορείς λοιπόν να πολιτεύεσαι, και μάλιστα να είσαι και υφυπουργός σε μια κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι ήρθε στην εξουσία (και αυτή, όπως και η προηγούμενη) με σημαία την πάταξη της διαφθοράς, γνωρίζοντας ότι ο σύζυγός σου είναι από τους μεγαλύτερους φορο-οφειλέτες του δημοσίου!!!

image Άδοξα μας τελείωσε λοιπόν η κα Γκερέκου από την κυβέρνηση…Απαλλαγμένη τώρα από τα υπουργικά βάρη, μπορεί να αφεθεί στην αγκαλιά του μεγάλου αυτού φοροφυγά….συγνώμη, λαϊκού βάρδου εννοούσα, και να ακούσει από την ομολογουμένως μοναδική φωνή του τραγούδια, όπως το “ πριν χαθεί το όνειρό μας”..Γιατί μόνο στα όνειρά της θα ξαναδεί υπουργικό γραφείο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου