ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών στην Κρήτη

altΤα κυκλώματα διακίνησης βρεφών στη χώρα μας φαίνεται ότι ζουν και βασιλεύουν… Και, όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας, οι ρίζες των κυκλωμάτων αυτών βρίσκονται στη γειτονική μας Βουλγαρία.

Στις 17 Ιουνίου τρία άτομα, μεταξύ αυτών και δικηγόρος, είχαν  συλληφθεί  στη Βουλγαρία για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομης εμπορίας βρεφών που δρούσε στην Ελλάδα.

*Χτες, στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά και στην Παλαιόχωρα Χανίων, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, όλοι υπήκοοι Βουλγαρίας συνελήφθησαν και κατηγορούνται για αγοραπωλησία και συμμετοχή σε αγοραπωλησία βρέφους.Η σύλληψη έγινε μετά από ραντεβού στα Χανιά αστυνομικών που υποδύονταν επίδοξους αγοραστές, με μέλος του κυκλώματος, για την δήθεν αγοραπωλησία ενός (1) βρέφους –αγοριού, ηλικίας τριών (3) μηνών, αντί του χρηματικού ποσού των δεκατεσσάρων χιλιάδων (14.000) Ευρώ.Ο πωλητής κατά τη διάρκεια του ραντεβού απαίτησε την παρουσία μόνο της γυναίκας (την οποία υποδύονταν η γυναίκα αστυνομικός) και αφού βεβαιώθηκε ότι έφερε μαζί της το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, την μετέφερε πλησίον του Νοσοκομείου Χανίων, όπου και αφέθηκε να περιμένει.
Ο πωλητής με την σύζυγό του μετέβησαν σε παρακείμενη καφετέρια, όπου φυλάσσονταν το ανήλικο από άλλο ζευγάρι. Στη συνέχεια επανήλθε στο σημείο και παρέδωσε το βρέφος – αγόρι, τριών μηνών, στην γυναίκα αστυνομικό αφού παρέλαβε τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί. Αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 14.000 Ευρώ.
Από τη συνέχιση της προανάκρισης, προέκυψε επιπλέον η συμμετοχή στην αγοραπωλησία του βρέφους ενός άνδρα και μίας γυναίκας υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χτες στην Παλαιόχωρα Χανίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Βέβαια οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι οι μόνες που έχουν υποπέσει στην αντίληψη των αρχών. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα κυκλώματα που δρουν στην Ελλάδα είναι πολλά, και με πολλά μέλη το καθένα. Μάλιστα, σε πολλές από τις περιπτώσεις συμμετέχουν και επίορκοι μαιευτήρες,  κλινικές και δικηγόροι. Tα κυκλώματα αυτά εκμεταλλεύονται τα ολοένα και αυξανόμενα (λόγω αύξησης της υπογεννητικότητας) σε αριθμό άτεκνα ζευγάρια, που επιθυμούν με κάθε τρόπο ένα παιδί, αφού η φύση από τη μία, αλλά και η πολύπλοκη νομοθεσία από την άλλη τους το στερεί.

Δεν έχω τις απαιτούμενες νομικές γνώσεις για να προτείνω λύσεις για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εμπορία της ανθρώπινης ζωής, και μάλιστα αθώων παιδιών, είναι το χαμηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει το πλάσμα της φύσης που λέγεται άνθρωπος . Και καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή γι’ αυτούς που εμπορεύονται αθώες ψυχούλες…

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πως δρουν τα κυκλώματα εμπορίας βρεφών μπορείτε να διαβάσετε στην kathimerini.gr

* Με πληροφορίες από το 2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου