ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ξεκίνησε σήμερα ο πιο πράσινος γύρος του κόσμου με τρία ηλεκτρικά οχήματα

Για τον πιο πράσινο γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ξεκίνησαν σήμερα από την Ελβετία τρία ηλεκτρικά οχήματα που δεν εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια με τελικό προορισμό το Μεξικό όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη για το Κλίμα στο τέλος του Νοεμβρίου.
Η κούρσα «Zero Race» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και θα έχει μηδέν εκπομπές βλαβερών αερίων διοργανώθηκε από τον Ελβετό καθηγητή Λουίς Παλμέρ, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από δύο χρόνια όταν με ένα ταξί που εκινείτο μόνο με την βοήθεια του ήλιου έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες.

«Με αυτήν την κούρσα θέλουμε να δείξουμε ότι οι μελλοντικοί επτά δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη έχουν ανάγκη τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να μπορούν να μετακινούνται χωρίς να ρυπαίνουν, χωρίς επιβλαβείς εκπομπές» δήλωσε ο κ. Πάλμερ, πριν από την έναρξη του αγώνα. «Το πετρέλαιο τελειώνει, η κλιματική κρίση έχει φτάσει και εμείς χάνουμε χρόνο» πρόσθεσε ο Ελβετός καθηγητής.
Τρία οχήματα - ένα γερμανικό, ένα αυστραλιανό και ένα ελβετικό - εγκατέλειψαν σήμερα το απόγευμα την Γενεύη της Ελβετίας και ταξιδεύουν για τον γύρο του κόσμου σε μία διαφορετική εκδοχή του Ιούλιου Βερν. Αυτή η συμβολική κούρσα θα ολοκληρωθεί στο Κανκούν του Μεξικού.
«Ένα τέταρτο όχημα της Νότιας Κορέας έχασε την εκκίνηση λόγω ενός προβλήματος ήσσονος σημασίας στην μπαταρία του» σημείωσε ο κ. Πάλμερ. Κάθε πράσινο όχημα έχει ηλεκτρική αυτονομία 250 χιλιομέτρων και επομένως απαιτείται η πραγματοποίηση αρκετών στάσεων για την φόρτιση των μπαταριών του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου