ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου της “Αριστερής Ενότητας” για την Υγεία

Οι φοιτητές Ιατρικής της σπουδαστικής παράταξης Aριστερή Eνότητα” παίρνουν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν μία εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο:

«Nα υπερασπιστούμε την Υγεία: αντίσταση στη διάλυση του ΕΣΥ, παραδείγματα και προτάσεις αλληλεγγύης».

Αναγνωρίζοντας τη σημερινή πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε όπου τα δημόσια αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο και ο ελληνικός λαός δέχεται μία πρωτοφανή επίθεση, πρέπει να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε αλλά και να μπορέσουμε να βρούμε διεξόδους.

Μέσα σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται ένα “έργο” δεκαετιών: υποχρηματοδότηση, απαξίωση, κατασυκοφάντηση, ξεπούλημα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανήγγειλε πως σε 100 μέρες κάθε τι δημόσιο θα έχει ξεπουληθεί, τινάζοντας στον αέρα τα όποια ίχνη κοινωνικού κράτους είχαν απομείνει. Στο χώρο της υγείας, τα πρώτα δείγματα για τα μέτρα της τρόικας που θα “πρωτοκολλήσει” ο ΓΑΠ και το επιτελείο του ήταν απροκάλυπτα και κυρίως ανάλγητα: Ο «Νοσοκομειακός Καλλικράτης» τέθηκε ήδη σε εφαρμογή με το κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.

Ευελπιστούμε αυτή η εκδήλωση να συνεισφέρει στον απαιτούμενο συντονισμό και την συσπείρωση των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας ενάντια στην ακραία και επικίνδυνη για το λαό πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης.

Επίσης, προβληματιζόμαστε, ανιχνεύουμε λύσεις και παίρνουμε πρωτοβουλίες. Συζητάμε για παραδείγματα αυτοοργάνωσης, κοινωνικής αλληλεγγύης και άμεσης στήριξης κοινωνικών ομάδων που πλήττονται βάναυσα από την κρίση και τη διάλυση των υπηρεσιών υγείας, όπως το εθελοντικό ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο.

Ομιλητές:

  • Ελένη Ιωαννίδου, υπεύθυνη του εθελοντικού ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο

  • Στέλιος Δημητρακόπουλος, μέλος του γενικού συμβουλίου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

  • Εύα Ανδρονικίδη, πρόεδρος του συλλύγου φοιτητών ιατρικής Κρήτης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολύκεντρο νεολαίας στο κέντρο του Ηρακλείου την Παρασκευή 3/12 και ώρα 19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου