ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κάνε κι εσύ μια μήνυση, μπορείς (ειδικά αν έχεις βουλευτική ασυλία) !!

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια νέα τακτική των πολιτικών στελεχών της κυβέρνησης: προχωρούν σε μηνύσεις ή απειλούν με μηνύσεις τους απλούς χρήστες των blogs οι οποίοι αναρτούν σχόλια γι’ αυτούς, μη αρεστά και, κατά την άποψή τους, υβριστικά και συκοφαντικά. Ο δικός μας Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την αρχή, επειδή θεωρεί ότι κάποιοι εσκεμμένα προσπαθούν να τον εμπλέξουν (προεκλογικά και μετεκλογικά) με συμφέροντα Ζωνιανών ή εργολάβων. Τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, που θεωρεί ότι θίγεται από σχόλια που αναρτήθηκαν στο blog του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από αναγνώστες, και αναφέρονται στην περίοδο των Ιμίων.
Είναι γεγονός ότι πολλές φορές οι χρήστες του διαδικτύου είναι σκληροί με τους πολιτικούς. Κάποιες φορές μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, υπερβαίνουν τα όρια, χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις. Αυτομάτως το γεγονός αυτό μειώνει το ίδιο το σχόλιό τους και την κριτική τους, και δίνει το δικαίωμα στους κρινόμενους να αντεπιτεθούν.
Από την άλλη όμως, δεν πρέπει ο κάθε πολίτης να λέει αυτό που πραγματικά νιώθει και νομίζει γι΄αυτούς που κυβερνάνε, χωρίς να νιώθει το φόβο του εισαγγελέα; Ειδικά για ανθρώπους που έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, και πληρώνονται γι’ αυτό από τον Ελληνικό λαό.

Καλό είναι όμως, όταν εξαπολύουμε κατηγορίες εναντίων πολιτικών, να έχουμε κάποια στοιχεία όταν το κάνουμε, και να μη βασιζόμαστε σε εικασίες. Κι εγώ έχω ακούσει πολλά για πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας, και μάλιστα αρκετά από αυτά είναι σίγουρα. Όμως αν κληθώ να τ’ αποδείξω, δε θα τα καταφέρω… Γι’ αυτό και δεν τα αναρτώ στο blog σε δημόσια θέα.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως σκεπτόμενοι πολίτες, είναι να εξάγουμε συμπεράσματα, τα οποία θα βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Και φυσικά να τα εκφράζουμε ελεύθερα, χωρίς φόβο. Αυτό το δικαίωμα το έχουμε, και δεν μπορεί να μας το στερήσει κανένας, ειδικά αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία, και δεν μπορεί κανένας πολίτης να τους κάνει μήνυση ή αγωγή γι΄αυτά που λένε και κάνουν καθημερινά.
Υ.Γ.1: Δεν είδα το δημοσιογράφο (αν δεν κάνω λάθος ήταν ο Βλάχος) στον οποίο ο Πάγκαλος είπε τη φράση “βρε δε γαμι…σαι πρωί-πρωί” να του κάνει μήνυση και αγωγή.. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ λόγω ασυλίας…
Υ.Γ.1: Είμαι ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος σε πρακτικές τύπου “καθίστε καλά, κι αφήστε μας ήσυχους, γιατί θα βγάλουμε στη φόρα αυτά που ξέρουμε για εσάς..”, που χρησιμοποιούν κάποια δήθεν “δημοκρατικά” blogs… Αν έχετε κάτι κύριοι για τους πολιτικούς, βγάλτε το..μην το χρησιμοποιείτε εκβιαστικά, γιατί γίνεστε ένα με αυτούς στις μεθόδους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου