ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ομάδα “Δικαίωμα”: Τέρμα στην γκρίνια, να αρχίσει η δράση και στο Ηράκλειο

Οι άνεργοι δεν είμαστε αριθμοί σε στατιστικές. Είμαστε άνθρωποι με δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Σήμερα με την τρόικα και το μνημόνιο μας βυθίζουν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Η περίοδος του ¨δεν βαριέσαι, δεν γίνεται τίποτα” και του καναπέ πρέπει να τελειώσει!

Ως άνεργοι, βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση. Υπάρχει ελπίδα μόνο αν αρχίσουμε να συζητάμε μεταξύ μας, ενωθούμε και συντονιστούμε.

Τι μπορούμε να διεκδικήσουμε:

 

· εγγραφή στα μητρώα ανέργων να σημαίνει αυτομάτως επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στην ανεργία

· με την κάρτα ανεργίας να υπάρχει δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δωρεάν είσοδος σε σινεμά, συναυλίες, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία

· έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ

· οι άνεργοι να απαλλαγούμε από τα δημοτικά τέλη

· το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων

· κατά το διάστημα ανεργίας οι άνεργοι να έχουμε πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

· ο Δήμος και η Περιφέρεια να πιεστούν να δώσουν κονδύλια και να απαιτήσουμε μεγαλύτερη κοινωνική πολιτική, πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς εύρεσης εργασίας, περισσότερες προσλήψεις

Σε αυτά τα πλαίσια, η ομάδα “Δικαίωμα” παίρνει την πρωτοβουλία να συγκροτήσει σύλλογο ενάντια στην ανεργία στο Ηράκλειο που θα απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς να ασκούν κοινωνική πολιτική, θα κινητοποιεί ανέργους και ελαστικά εργαζόμενους για τα δικαιώματα τους.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν αρκεί να σταματήσει η μοιρολατρεία και να ξεκινήσει η δράση!

Για τι παλεύει η ομάδα “Δικαίωμα”:

Ως ομάδα εργαζομένων και ανέργων “Δικαίωμα” παλεύουμε για την συσπείρωση και κινητοποίηση των ανέργων, των ευέλικτα εργαζόμενων, αυτών χωρίς δικαιώματα, σταθερότητα και κοινωνική ασφάλιση. Στοχεύουμε στην ενημέρωση των εργαζόμενων για τα δικαιώματά τους στη δουλειά, στην απόλυση, στην ασφάλιση, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους και αντιστεκόμαστε στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Έλα τώρα σε επαφή με την ομάδα Δικαίωμα και οργάνωσε τη δράση σου:

τηλέφωνα: 6974 398910, 6942 052685

www.dikaioma.gr               dikaioma.ira@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Ξέρω ότι πολλοί θα πέσετε πάνω μου να με φάτε, αλλά αν συμβούν όλα όσα διεκδικεί η ομάδα Δικαίωμα, θα θέλει πολύς κόσμος να μείνει άνεργος, γιατί υποψιάζομαι ότι το σύνολο των παροχών και των ελαφρύνσεων που θα προκύψει θα είναι υψηλότερο από τα εισοδήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή