ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Για άλλη μια φορά ζητά ευνοϊκή μεταχείριση η Εκκλησία, και αυτή τη φορά δυστυχώς στην Κρήτη

Η Εκκλησία της Κρήτης, και ο συμπαθέστατος και πραγματικά πολύ αξιόλογος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, προέβησαν κατά τη γνώμη μου χτες σε μια ενέργεια, που δεν αρμόζει στου δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Ζήτησε με επιστολή του από τον υπουργό Εσωτερικών, να διορίσει τριάντα πέντε νέους κληρικούς για το έτος 2011, “προκειμένου να διακονήσουν τις λειτουργικές, ποιμαντικές και κοινωνικές ανάγκες των πιστών” . Ζητάει δηλαδή στην ουσία ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ η Εκκλησία της Κρήτης από τον κανόνα 5 αποχωρήσεις – 1 πρόσληψη, και να προσληφθούν όλοι όσοι κρίνει η Εκκλησία ότι χρειάζονται για να διατελέσει το έργο της. Μάλιστα, άκουσα και στην τηλεόραση να λένε, ότι από κάποια χωριά συνταξιοδοτείται ο μοναδικός κληρικός, και δε θα υπάρχει άλλος στην ενορία..

Από κοντά βέβαια και ο Αυγενάκης, να κερδίσει τη συμπάθεια των πιστών, υποστηρίζοντας το αίτημα της εκκλησίας με δική του επιστολή στο Ραγκούση!! Αυτό για μένα είναι τουλάχιστον αστείο!! Ας έρθω όμως πάλι στο θέμα…

Δε θα εξετάσω σε βάθος τι έργο επιτελεί η Εκκλησία. Θα πω μόνο δυο κουβέντες: υπάρχουν πολλοί κληρικοί, που πραγματικά είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους, και επιτελούν και κοινωνικό έργο, εκτός από ιερατικό. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί κληρικοί, οι οποίοι έχουν βολευτεί στη θέση τους, κάνουν απλά τη λειτουργία τους στην εκκλησία (και σε αυτή μασάνε τα μισά λόγια για να μην καθυστερήσουν στις υπόλοιπές τους δουλειές τους) και κατά τ’ άλλα εκμεταλλεύονται και ποικιλοτρόπως τη θέση που κατέχουν στην κοινωνία δεχόμενοι την προνομιακή μεταχείριση των πιστών. 

Όμως σήμερα, την εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει τρομερά οικονομικά προβλήματα, που είναι στο χείλος της χρεοκοπίας, και όταν η εκκλησία δε συνεισφέρει όπως θα έπρεπε φορολογικά στη χώρα, ενώ οι κληρικοί πληρώνονται από το κράτος, δηλαδή από τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. Και μάλιστα, όταν την ίδια ακριβώς στιγμή, στους δρόμους γύρω από τη μητρόπολη, διαδηλώνουν 42 υπό απόλυση συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών, που αφήνουν 500 παιδιά χωρίς σχολείο, και πριν λίγες μόλις ημέρες διαδήλωναν 150 συμβασιούχοι της ΔΕΠΤΑΗ, οι οποίοι επίσης απολύθηκαν!!!

Ας επιτελεί λοιπόν το όποιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο η Εκκλησία της Κρήτης, με το προσωπικό που διαθέτει, και με όποιο προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο να προσληφθεί το 2011. Και αν υπάρχουν κενά σε κάποιες ενορίες, ας γίνουν μεταθέσεις από άλλες κοντινές που υπάρχει πλεόνασμα. Στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, αν δεν το έχουν ακούσει στη Μητρόπολη, αυτή την εποχή γίνονται από απολύσεις μέχρι υποχρεωτικές μετατάξεις, και μάλιστα σε εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες!!!

Και ας μην προκαλεί η Εκκλησία περαιτέρω ζητώντας και σε αυτό τον τομέα ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ. Η εξαίρεση από τη φορολογία είναι νομίζω υπέρ αρκετή…

2 σχόλια:

  1. Άσχετο αλλά κόλλησα στο ότι σε κάποιες ενορίες οι ιερείς συνταξιοδοτούνται και δεν υπάρχει άλλος.
    Δηλαδή μόλις πάρουν σύνταξη σταματάνε και να είναι ιερείς; Εγώ νόμιζα ότι είναι ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ στον Θεό για ΟΛΗ τους τη ζωή και όχι μέχρι να πάρουν σύνταξη. Ας τους αντικαθιστούν λοιπόν μόλις ο Θεός αποφασίσει να τους πάρει κοντά του και όχι όταν παίρνουν σύνταξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα της εκκλησίας στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο και έχουν γραφτεί πολλά. Κατ' αρχήν συμφωνώ με το κείμενο όπως έχει γραφτεί και επιπλέον θέλω να αναφέρω ότι θεωρώ εξαιρετικά αντιδημοκρατικό να πληρώνουν όλοι οι Έλληνες τις υπηρεσίες που -υποτίθεται ότι- παρέχει η εκκλησία, τη στιγμή που πολλοί ΔΕΝ θα τις αξιοποιήσουν ποτέ, καθώς δεν είναι καν χριστιανοί. Στη Γερμανία π.χ. (που ξέρω ότι δεν θα σας αρέσει ως παράδειγμα) οι πολίτες πληρώνουν ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ένα ποσό υπέρ της εκκλησίας στην οποία πιστεύουν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να μην πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ υπέρ της οποιασδήποτε εκκλησίας. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο εμείς εδώ παραμένουμε κολλημένοι σε τύπους του προηγούμενου αιώνα και πρέπει να θεωρούμαστε σώνει και καλά όλοι θρησκευόμενοι και ακόμα χειρότερα, όλοι χριστιανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή