ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τέλος στη φαρσοκωμωδία του Βατοπεδίου

image Έκλεισε χτες και τυπικά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, όπως είχε ονομαστεί. Με ψήφους 5 υπέρ και κανένα κατά, τα μέλη του Συμβουλίου του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου  την απόφασή τους ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται τρεις πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας Ευ. Μπασιάκος, Π. Δούκας και Αλ. Κοντός χετικά με το σκάνδαλο των "ιερών ανταλλαγών" της μονής Βατοπεδίου είναι παραγεγραμμένα. Και λέω τυπικά, γιατί ουσιαστικά είχε κλείσει ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Βουλής από τον Κώστα Καραμανλή το 2009, αφού τότε παραγράφηκαν τα αδικήματα των πολιτικών προσώπων.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ΤΣΑΜΠΑ συστήθηκε η εξεταστική και η προανακριτική επιτροπή, αφού ήταν γνωστό σε όλους τους πολιτικούς ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ! Αυτοί όμως το έκαναν έτσι κι αλλιώς, έδωσαν την παράστασή τους για τα μάτια των αφελών πολιτών που νόμιζαν ότι κάτι μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, και μετά πέταξαν το μπαλάκι στους δικαστές. ‘Έβγαλαν” υποτίθεται την ευθύνη από πάνω τους, και την έριξαν στους δικαστές, και ταυτόχρονα έβαλαν στην τσέπη και μερικές χιλιάδες ευρώ από τις αμοιβές για τις επιτροπές! Οι δικαστές όμως, φυσικά και δεν μπορούν να παραβούν τους νόμους. Οπότε φαντάζομαι ότι για αδικήματα που είναι παραγεγραμμένα, δεν μπήκαν καν στην ουσία της υπόθεσης όσον αφορά στους πρώην υπουργούς. Απλά ψήφησαν ότι η όποια ευθύνη μπορεί να έχουν έχει παραγραφεί.

Όμως ευτυχώς για την κοινή γνώμη, δεν έμειναν εκεί. Η Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά και από προκλητικές δηλώσεις πολιτικών, που προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στους δικαστές για την ατιμωρησία των πολιτικών, εξέδωσε μια πολύ σκληρή, αλλά αληθή ανακοίνωση, η οποία σε κάποιο σημείο της αναφέρει:

«Οι ευθύνες για τα αποτελέσματα αυτά ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν την ατιμωρησία τους….Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο ισχύων νόμος για την ευθύνη υπουργών διαμορφώθηκε από τη Βουλή και όχι από το δικαστικό σώμα. Οι δικαστές, συνεπώς, δεν μπορούν να παρανομήσουν κατά την εφαρμογή του, σε διάψευση των προσδοκιών αλλά και των συνηθειών ορισμένων». Στο τέλος δε της ανακοίνωση, η Ένωση Δικαστών καλεί  τους πολιτικούς που, “μέχρι τώρα επιφύλαξαν στους εαυτούς τους το προνόμιο να έχουν και την πίτα και το μαχαίρι”, να «κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους και να σταματήσουν να στοχοποιούν τους δικαστές και μάλιστα στις ύποπτες ημέρες που ζούμε. Ίσως έτσι επιτύχουν την ύστατη ώρα της απαξίωσης στα μάτια του λαού, να περισώσουν κάτι από την αξιοπιστία τους. Για να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο».

Πάμε τώρα για το επόμενο σκάνδαλο, αυτό της Siemens. Και σε αυτό υπάρχει παραγραφή, αφού μόνο μετά το 2007 δεν είναι παραγεγραμμένα να αδικήματα πολιτικών. Δηλαδή, για την υπόθεση του C4I, που προμηθεύτηκε το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ!! Ευτυχώς όμως υπάρχει και το διάστημα 2007 με 2009, που κάτι μπορεί να βγει, αν και πολύ αμφιβάλω. Πάλι κανένας υπάλληλος θα την πληρώσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου