ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μόνο πολιτικές ευθύνες βλέπουν τα κόμματα για τη Siemens

image Χτες βράδυ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι θέσεις των ομάδων βουλευτών που εκπροσωπούν τα κόμματα στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. Και αναφέρομαι σε ομάδες βουλευτών, γιατί μετά οι προτάσεις που κάνουν θα πάνε στην ολομέλεια της βουλής, η οποία θα αποφασίσει αν τα πορίσματα αυτά θα υιοθετηθούν πλήρως, μερικώς ή καθόλου.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα δημοσιοποιήθηκαν:

  • Το ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ευθύνες:

- Για τον ΟΤΕ στους Τάσο Μαντέλη, Χρ.Βερελή, Γ.Παπαντωνίου και Νικ.Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Μιχ.Λιάπη και Γ.Αλογοσκούφη από τη τη Ν.Δ.

- Για τον ΟΣΕ στους Χρ. Βερελή και Μιχ. Λιάπη

- Για το C4I στους Γ. Παπαντωνίου και Γ.Βουλγαράκη, Βυρ.Πολύδωρα, Πρ.Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη από τη Ν.Δ.

- Για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τις προμήθειες στο υπουργείο Πολιτισμού στον Μιχάλη Λιάπη και για το σκέλος της «συγκάλυψης» στους πρώην υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου, εξαιτίας της απομάκρυνσης του πρώην εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά και της υποβάθμισης της Αρχής για το "ξέπλυμα" χρήματος σε απλή επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.

  • Η Ν.Δ.καταλογίζει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρήστο Βερελή και Τάσο Μαντέλη, τον πρώην υφυπουργό Ευαγ. Μαλέσιο, αλλά και τους νυν υπουργούς Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή για τη φυγή του Φόλκερ Γιουνγκ στο εξωτερικό.
  • Το ΚΚΕ καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα.
  • Ο ΛΑ.Ο.Σ. πρότεινε περαιτέρω έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, την ανεξάρτητη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη και τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ  ζητά τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, χωρίς να αναφέρει ονόματα.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί όμως, και να μας μείνει από αυτά που δημοσιεύτηκαν, είναι ότι τα δυο μεγάλα κόμματα επιρρίπτουν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΕΣ στους πολιτικούς, για τους οποίους προτείνουν να γίνει περεταίρω διερεύνηση για ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

Μάλιστα, όπως γράφεται σήμερα στα δημοσιογραφικά portals, με παρέμβαση του προέδρου της εξεταστικής Σήφη Βαλυράκη αφαιρέθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «ποινικές» και έμεινε μόνον «περαιτέρω τυχόν ευθύνες»…

Από το πόρισμα φάνηκαν λοιπόν οι προθέσεις τους!! Ναι μεν μας πετάνε μερικά ονόματα για να νομίζουμε ότι “θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο”,  αλλά τους επιρρίπτουν μόνο πολιτικές ευθύνες. Τι να τις κάνουμε τις πολιτικές ευθύνες κύριοι;;; Έτσι κι αλλιώς, όλοι αυτοί είναι πολιτικά νεκροί!!  Ποιος θα δώσει πίσω τα λεφτά να μας πείτε!!

Όσο για την “πολιτική” τους καριέρα, και αυτών αλλά και εσάς των υπολοίπων, ο λαός θα αποφασίσει, και όχι μόνοι σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου