ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Γιατί έπεσαν όλοι από τα σύννεφα με την ανακοίνωση του Ολι Ρεν για περικοπή των επιδοτούμενων ανέργων;

image Βασικό θέμα σε όλες τις σημερινές εφημερίδες ,αλλά και στις ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι η δήλωση του Όλι Ρεν ότι το 2012 θα περικοπούν 500 εκατομμύρια ευρώ από το κονδύλι του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας, και ότι η περικοπή αυτή θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια. Δεν ξέρω όμως γιατί όλοι πέφτουν από τα σύννεφα με αυτή την ανακοίνωση. Η ουσιαστική ανακοίνωση έχει γίνει από τις αρχές Οκτώβρη του 2010, με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2011-2012 στη βουλή.

Από αυτό εδώ το ιστολόγιο είχε δοθεί μεγάλη έμφαση και προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα. Στις 6 Οκτώβρη 2010 η σχετική ανάρτηση είχε τίτλο: “ Προϋπολογισμός: ανεργία στο 15%, αλλά προβλέπονται 500 εκατομμύρια λιγότερο για επιδόματα ανεργίας!! ” .

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση, πέρα φυσικά από το ότι κάποιοι άνθρωποι θα βρεθούν και απολυμένοι και χωρίς επίδομα επειδή π.χ. έχουν κληρονομιά ένα σπίτι 80 τ.μ. από τον παππού τους, είναι ότι για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση επιλέγεται ο εύκολος τρόπος μείωσης του χρέους. Τη μία είναι οι περικοπές μισθών και συντάξεων, την άλλη η αυξήσεις φόρων, και την επόμενη οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών. Και αν νομίζεται ότι ετούτη η κυβέρνηση θα μείνει μόνο στα επιδόματα ανεργίας, είσαστε γελασμένοι. Θα ακολουθήσουν και τα άλλα κοινωνικά επιδόματα, όπως αυτά των τριτέκνων και των πολυτέκνων!! Και για αυτά έχει γίνει ανακοίνωση στο παρελθόν!

Εδώ και 1,5 χρόνο όμως, δεν είδαμε να γίνεται μείωση του ελλείμματος από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής! Εκεί βρίσκεται ένα από τα τρία  μαγικά κουμπάκια, που αν τα πατήσει η κυβέρνηση θα αρχίσει να μειώνεται σημαντικά το χρέος! Τα άλλα δύο είναι η μείωση του κόστους προμηθειών κάθε φύσης και η ανάπτυξη.

Σημειωτέον ότι η απάντηση του Όλι Ρεν (σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ) ότι «από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία», έρχεται την ίδια μέρα που ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την αύξηση του αριθμού των ανέργων τον Ιανουάριο στα  689.558 άτομα! Τι ατυχής συγκυρία!!!

Υ.Γ.: Ο Όλι Ρεν είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος;;;

2 σχόλια:

  1. ................................
    ................................
    ................................

    Υ.Γ. Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδος;

    http://www.youtube.com/watch?v=b7lWNmIMsoA


    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθώντας κανείς το παρακάτω προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ σήμερα, όπως και πολλά άλλα βίντεο με δεσμεύσεις, δηλώσεις και υποσχέσεις, σίγουρα σκέφτεται: "Την πατήσαμε!"

    http://www.youtube.com/watch?v=AWAvM-UW7Ko&feature=related

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή