ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πείτε την αλήθεια επιτέλους για τις περικοπές δρομολογίων περισυλλογής απορριμμάτων!

Χτες το πρωί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου και των  αντιδημάρχων καθαριότητας και τεχνικών έργων, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι….στο δήμο Ηρακλείου έχουν μαγικές ικανότητες!!!

Οι αντιδήμαρχοι ανακοίνωσαν στο προσωπικό ότι σκέφτονται να περικόψουν τα δρομολόγια περισυλλογής απορριμμάτων, στα πλαίσια της οικονομίας που προσπαθούν να κάνουν. Μάλιστα, είπαν ότι ενδέχεται τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων να γίνονται πλέον μέρα παρά μέρα! Το… μαγικό όμως είναι, ότι δε θα περικοπούν θέσεις εργασίας με αυτό!!!

Πως θα γίνει η οικονομία δηλαδή, μόνο από τα πετρέλαια των απορριμματοφόρων; Πολύ καλά ξέρουν όλοι ότι το κόστος της εργασίας και της ασφάλισης είναι το μεγάλο έξοδο και σε αυτό τον τομέα. Η περιστολή δαπανών μόνο από τα πετρέλαια θα είναι ελάχιστη.

Αλλά αν τώρα γίνονται δρομολόγια κάθε μέρα, και δε μειωθεί το προσωπικό, δε θα κάθονται κάποιοι και θα πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν αν τα δρομολόγια μειωθούν κατά 50%;  Με ποιο μαγικό τρόπο και θα δουλεύουν όλοι, και τα δρομολόγια θα είναι τα μισά;

Γιατί δε λέτε την αλήθεια στους ανθρώπους και στον κόσμο; Γιατί δε λέτε ότι αυτό το μήνα (Μάρτιο του 2011) λήγουν οι συμβάσεις 125 ατόμων που εργάζονται στην καθαριότητα, και δεν προβλέπεται να προσληφθούν άλλα σύντομα, οπότε απλά δε “βγαίνουν” τα καθημερινά δρομολόγια; Αφήστε που έχουν αυξηθεί και τα όρια του δήμου, και πρέπει με το λίγο προσωπικό να εξυπηρετηθούν και τα απομακρυσμένα χωριά που πλέον ανήκουν στο Καλλικρατικό Ηράκλειο..

Το σοβαρότερο απ’ όλα βέβαια είναι ότι με τις μειώσεις δρομολογίων, οι δρόμοι του Ηρακλείου θα γεμίσουν σκουπίδια, αφού ο παραγόμενος όγκος σκουπιδιών δεν πρόκειται να μειωθεί!  Θα γυρίσουμε πίσω πολλά χρόνια στο θέμα της καθαριότητας της πόλης!

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος ξέχασε πολύ γρήγορα αυτά που έλεγε προεκλογικά, ότι δηλαδή “η καθαριότητα αποτελεί προτεραιότητα που συνδέεται με την υγεία των κατοίκων, την αισθητική και τον πολιτισμό”. Και μπροστά στη λιτότητα, η υγεία των κατοίκων, η αισθητική και ο πολιτισμός μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου