ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κλήση σε απολογία και του δημάρχου Ηρακλείου για το έργο της παραλιακής

image Μετά την κλήση σε απολογία του πρώην δημάρχου Ν. Αλικαρνασσού Β.Σισαμάκη και των δημοτικών συμβούλων του πρώην Δήμου Ν.Αλικαρνασσού για το έργο -  σκάνδαλο της παραλιακής λεωφόρου, μετά το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και το σχετικό έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή, σε απολογία καλείται και ο  δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ηρακλείου, για το αντίστοιχο έργο της παραλιακής που εμπίπτει στα όρια του πρώην δήμου Ηρακλείου.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει ν’ απαντήσει πιθανότατα με υπόμνημα για μια σειρά ζητήματα που αφορούν αφενός την έγκριση της οριστικής μελέτης ανάπλασης του έργου που εκδόθηκε μη σύννομα επειδή δεν είχε προβλεφθεί η σύνδεση της παραλιακής λεωφόρου του Δήμου Ηρακλείου με την παραλιακή λεωφόρο του  δήμου Ν.Αλικαρνασσού, και αφετέρου τις εγκρίσεις των ανακεφαλαιωτικών πινάκων του έργου.

Είναι θετικό το ότι οι αρχές ψάχνουν σε βάθος το θέμα της παραλιακής λεωφόρου, καθώς οι παραλήψεις και οι παρανομίες που έχουν γίνει είναι αρκετές και στα δύο έργα. Το πιο σημαντικό όμως (μετά το θέμα της καταπάτησης του αιγιαλού στην περιοχή της Ν. Αλικαρνασσού)  είναι ότι το έργο που παραδόθηκε δεν είναι ποιοτικά σωστό. Και αυτό δυστυχώς το πληρώνει ο δημότης, αφού το έργο απεντάχθηκε από το Γ’ ΚΠΣ.

Όσο για τους δημοτικούς παράγοντες του Ηρακλείου και της Ν. Αλικαρνασσού, έχω την εντύπωση ότι για άλλη μια φορά θα τα ρίξουν όλα στην κακή λειτουργία των υπηρεσιών τους, στο ότι αυτοί δε γνωρίζουν από τέτοια ζητήματα, και ότι ψηφίζουν αυτά που λένε οι υπηρεσίες. Και στο τέλος φυσικά θα βγούνε λάδι… Βέβαια, όταν θέλουν, πάνε κόντρα στις εισηγήσεις των υπηρεσιών, όπως στην περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου είχε καταψηφίσει την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου για έκπτωση του εργολάβου που εκτελούσε το έργο της Λ. Κνωσού.

Φυσικά και υπάρχει ευθύνη και στις υπηρεσίες. Κυρίως όμως στις υπηρεσίες του ΟΛΗ, που εκτελούσε και παρακολουθούσε το έργο ως διευθύνουσα υπηρεσία.  Όμως και οι πολιτικοί έχουν ευθύνη για κάθε ψήφο που δίνουν στο δημοτικό συμβούλιο, και κάποτε θα πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις υπηρεσίες. Αυτή είναι η δουλειά τους, και πρέπει να εξετάζουν σε βάθος κάθε θέμα πριν αποφανθούν θετικά ή αρνητικά στο συμβούλιο.

Ας δούμε λοιπόν που θα καταλήξει αυτή η πολύκροτη υπόθεση των έργων της παραλιακής του Ηρακλείου, από τον κόμβο του ΟΛΗ μέχρι και τη Νέα Αλικαρνασσό.  Θα πληρώσει κάποιος πολιτικός, κάποιος υπηρεσιακός, κάποιος εργολάβος για τις παραβλέψεις, τις παρανομίες και τις κακοτεχνίες που έχουν αυτά τα έργα, ή θα την πληρώσει για άλλη μια φορά ο πολίτης;

1 σχόλιο:

  1. To γέλιο το είχε ο Σισαμάκης που μέχρι και την παράδοση του έργου εμφανιζόταν στις κάμερες και διαφήμιζε το έργο (ως και δικό του) και όταν άρχισαν τα προβλήματα παρέπεμπε τους πάντες στον Ο.Λ.Η. !!!


    "Ο Αναναίς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή