ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η πρώτη απόφαση που αναρτάται στη “Διαύγεια” στο δήμο Ηρακλείου, είναι η… πρόσληψη συμβούλου!

Είπα σήμερα το πρωί να μπω στην ιστοσελίδα του προγράμματος “Διαύγεια” του δήμου Ηρακλείου, να δω αν έχει αναρτηθεί κάποια απόφαση.  Η πρώτη λοιπόν απόφαση που αναρτήθηκε, αφορά στην πρόσληψη “ειδικού συμβούλου” του δημάρχου για θέματα προφανώς αθλητισμού, αφού θα πρέπει να είναι απόφοιτος ΑΕΙ-ΤΕΦΑ (γυμναστικής ακαδημίας). Καθόλα νόμιμη φυσικά απόφαση, αλλά μάλλον λίγο φωτογραφική. Διαβάστε και θα δείτε:

image

Πρέπει λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση ο ειδικός σύμβουλος να έχει μόνο διδακτορικό. Στο άρθρο 163 όμως του Ν. 3584/2007 αναφέρεται ότι “Ειδικά για τους Επιστημονικούς Συνεργάτες, απαιτούνται επιπλέον και διδακτορικό δίπλωμα ή τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών Ανώτατης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή αξιόλογες ειδικές μελέτες, σχετιζόμενα με το αντικείμενο της απασχόλησης τους”. Αυτά τα “ή” δεν υπάρχουν στην απόφαση αυτή, οπότε αμέσως αποκλείονται αρκετοί υποψήφιοι.

Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα, αφού στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι η πρόσληψη του ειδικού συμβούλου γίνεται με απόφαση δημάρχου, “ο οποίος και προσλαμβάνει τα πρόσωπα που είναι, κατά την κρίση του, κατάλληλα”. Οπότε όσοι και να πάνε, ο δήμαρχος έχει υπόψη του από πριν ποιον θα προσλάβει.

Προφανώς έχει λήξει η θητεία του προηγούμενου συμβούλου του δημάρχου με το τέλος της προηγούμενης δημοτικής περιόδου (είναι υποχρεωτικό από το νόμο), και θέλει απλά να την ανανεώσει. Και υποχρεωτικά βγάζει προκήρυξη, ενώ στην ουσία είναι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

Το άλλο που παρατηρώ στην απόφαση αυτή, είναι ότι δεν αναφέρονται οι εφημερίδες στις οποίες δημοσιεύεται, επί πληρωμή φυσικά. Ο χώρος αυτός είναι κενός!! Δεν είναι και πολύ “διαυγής” λοιπόν η απόφαση. Δεν πρέπει να μαθαίνουμε σε ποιες εφημερίδες πηγαίνουν οι αποφάσεις του δήμου; Να δούμε πόσες πάνε στη Νέα Κρήτη, πόσες στην Πατρίδα, πόσες στη Μεσόγειο, πόσες στην Τόλμη, κ.ο.κ.; Με χρήματα των δημοτών δημοσιεύονται…

Αυτά τα ολίγα για την πρώτη ανάρτηση του δήμου Ηρακλείου στη “Διαύγεια”. Καλορίζική λοιπόν… Καλορίζικος και ο σύμβουλος.  Και επειδή είμαι fun της Διαύγειας, θα επισκέπτομαι συχνά τη σελίδα και θα σας ενημερώνω.

4 σχόλια:

  1. Η πρώτη ανάρτηση στο site του Δήμου Ηρακλείου ήταν η παρακάτω: Συγκρότηση και ορισμός Μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σε αυτή την απόφαση ο Δήμαρχος όριζε γενικό συντονιστή του προγράμματος υπάλληλο του Δήμου στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή από το υπηρεσιακό συμβούλιο.
    Τελικά την ανακάλεσε και όρισε άλλο.
    Τις αποφάσεις όλες θα τις βρείτε στο http://www.heraklion.gr/files/197/16328/eggrafo_systasis_ode_dimoy.pdf?rnd=1298032385

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις αποφάσεις που αναρτώνται στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" τις βρίσκουμε στη διεύθυνση http://sites.diavgeia.gov.gr/heraklion
    Ακόμα και αυτή τη στιγμή που γράφω, η μοναδική απόφαση που έχει αναρτηθεί είναι η προκήρυξη πρόσληψης του ειδικού συμβούλου. Η απόφαση που λες είναι προγενέστερη, πριν 1 μήνα, και δεν έχει αναρτηθεί στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", αφού ο δήμος Ηρακλείου υποχρεούται από 15-3-11 να αναρτά εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκήρυξη με ονοματεπώνυμο δηλαδή...

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η πόλη δεν πρόκειται να καθαρίσει αναναί!



    "Ο Αναναίς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή