ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Έγκριση για 100 προσλήψεις στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου μετά τη λήξη της προθεσμίας από το ΥΠ.ΕΣ.;;

Στον τοπικό τύπο τις τελευταίες ημέρες, με δεδομένη τη μεγάλη ανεργία στην πόλη του Ηρακλείου, βασικό  θέμα είναι η έγκριση από το αυριανό δημοτικό συμβούλιο πρόσληψης 100 εργατών καθαριότητας (75 συνοδών απορριμματοφόρων και 25 οδοκαθαριστών). Στη σχετική εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών επισημαίνει ότι θα προβλεφθεί ανάλογο κονδύλι για την πληρωμή των συγκεκριμένων υπαλλήλων καθαριότητας.

Η βεβαίωση βέβαια για την πρόβλεψη του κονδυλίου για την πληρωμή των υπό πρόσληψη ατόμων, είναι μόνο ένα από τα δικαιολογητικά που προβλέπει ο Καλλικράτης, αλλά και η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

Στη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 24 Φεβρουαρίου αναφέρεται σαφώς ότι “ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ θα πρέπει να περιέλθουν στην υπηρεσία μας (Υπουργείο Εσωτερικών) ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΩΣ 3-3-2011” ! Μάλιστα, θα πρέπει να συνοδεύονται από τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή αυτή που .. θα ληφθεί αύριο!!

 image

Φαίνεται ότι ο δήμος Ηρακλείου έχει καθυστερήσει περισσότερο από 40 ημέρες την όλη διαδικασία. Και πολύ φοβάμαι ότι ο Γ.Γ. την Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης θα αναγκαστεί να ΜΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ την πρόσληψη των 100 ατόμων, επειδή ο δήμος Ηρακλείου δεν υπέβαλλε έγκαιρα το αίτημα για τις προσλήψεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Εύχομαι να κάνω λάθος, και να υπάρχει κάτι άλλο που να επιτρέπει τις συγκεκριμένες προσλήψεις (όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας ενημερώσει), που είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ. Πολύ φοβάμαι όμως, επειδή η εγκύκλιος είναι αρκετά σαφής, ότι δε θα αργήσουν και πάρα πολύ τα κακά μαντάτα από τη μεριά της Περιφέρειας…

Διαβάστε ολόκληρη της εγκύκλιο του Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Ψάχνοντας σήμερα καλύτερα το θέμα, βρήκα ότι έχει περάσει ξανά το θέμα των 100 προσλήψεων για την καθαριότητα από το δημοτικό συμβούλιο, και έχει εκδοθεί η 50 / 2011 απόφαση, στις 28/2/2011. Οπότε λογικά ο δήμος έκανε ΕΓΚΑΙΡΑ την αίτηση στην Περιφέρεια για τις προσλήψεις. Τώρα, γιατί απαιτείται εκ νέου απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,δε γνωρίζω ακριβώς, αλλά η Νέα Κρήτη λέει ότι άλλαξε η διαδικασία από το Υπουργείο σχετικά με το από που θα πληρόνονται οι συμβασιούχοι, και απαιτεί αυτό αλλαγή της απόφασης.Αν αυτό τώρα επηρερεάσει την τελική έγκριση των προσλήψεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, επίσης δεν το γνωρίζω, αλλά πιθανολογώ ότι, αν το υπουργείο άλλαξε τη διαδικασία, θα πρέπει να δεχτεί και τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

    Αυτά για να καλυφθεί πλήρως το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή