ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Διακόσιες Τέσσερις Χιλιάδες Ευρώ (204.000,00 €) θα πληρώσει ο δήμος Ηρακλείου το 2011 σε … συμβούλους!

Είναι απίστευτα τα ποσά που ξοδεύονται σε καιρό οικονομικής κρίσης από το δήμο Ηρακλείου! Τις προάλλες πρώτο το ιστολόγιο “Αντίπαλοι” είχε αποκαλύψει ότι ο πρώτος δήμος της Κρήτης ξοδεύει 635.000 ευρώ για ενοίκια των υπηρεσιών του. Σήμερα, αποκαλύπτουμε  άλλο ένα υπέρογκο κονδύλι που αποφασίστηκε να ξοδευτεί το 2011.

Διακόσιες Τέσσερις Χιλιάδες Ευρώ (204.000 €)  θα ξοδέψει ο Δήμος Ηρακλείου, προκειμένου να προσφέρουν της υπηρεσίες τους στο δήμαρχο διάφοροι “Ειδικοί Σύμβουλοι” και “Ειδικοί Συνεργάτες” ! Το απίστευτο αυτό ποσό αφορά μισθούς και εργοδοτικές εισφορές μόνο για το έτος 2011! Τις αποφάσεις για την έγκριση των παραπάνω δαπανών τις βλέπετε παρακάτω:

 image

image

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι ο δήμαρχος έχει κάθε δικαίωμα να προσλάβει τους συμβούλους αυτούς, και η διαδικασία είναι καθ’ όλα νόμιμη. Όμως, σε μια περίοδο που ο δήμος Ηρακλείου έχει να πληρώσει τουλάχιστον 4 μήνες προμηθευτές και εργολάβους, και χρωστάει όπως αποκαλύφθηκε πριν μερικούς μήνες 13 εκατομμύρια ευρώ, θα μπορούσε να κάνει μια σχετική οικονομία, και να μην προσλάβει όλους τους ειδικούς συμβούλους που δικαιούται ο δήμαρχος.

Όμως τίθεται και το θέμα του τι δουλειά ακριβώς κάνουν αυτοί οι σύμβουλοι. Γιατί, όπως το λέει η λέξη, θα έπρεπε απλά να “συμβουλεύουν” το δήμαρχο για τα ζητήματα του γνωστικού τους αντικειμένου, και ο δήμαρχος να παίρνει τις αποφάσεις. Όμως, αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα, είναι να αποκτά ο δήμος και άλλους…αντιδημάρχους, αφού οι κύριοι αυτοί οργώνουν τις υπηρεσίες, δίνουν εντολές στους υπαλλήλους και σχεδιάζουν μέχρι και … έργα!!

Φαίνεται στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο, όσο μεγάλη και να είναι η οικονομική κρίση, οι “Ειδικοί Σύμβουλοι” πάντα θα έχουν την τιμητική τους. Και αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι “Λεφτά Υπάρχουν” , αλλά μόνο για τους συμβουλάτορες αυτών που εκλέχτηκαν να διαχειριστούν τα ζητήματα της χώρας ή της πόλης μας, είτε ότι εκλεγμένοι άρχοντες δεν μπορούν να αποφασίσουν τίποτα μόνοι τους χωρίς την “ειδική συμβουλή” τρίτων. Όποιο και από τα δύο να ισχύει, είναι εξίσου απογοητευτικό…  

4 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Ηρακλείου δε ξέρει που χρωστάει... ειλικρινά! Είναι τόσο πολλά τα άτομα και οι εταιρίες που ... δεν μετριούνται με τίποτα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο δήμαρχος ήτανε λίγο πιο μορφωμένος θα χρειαζόταν λιγότερους συμβούλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το όλο ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και ποιοτικό. Γιατί έχει σημασία και ποιούς διάλεξε για συμβούλους ο κάθε δήμαρχος, και γιατί διάλεξε αυτούς και όχι άλλους. Γιατί είναι απολύτως βέβαιο πως τα λεφτά θα τα τσεπώσουν οι σύμβουλοι, δεν είναι όμως το ίδιο βέβαιο για το αποτέλεσμα που θα υπάρξει, αν θα υπάρξει. Αλλά το ΠΑΣΟΚ αυτό δεν το νοιάζει. Δικά του είναι άλλωστε τα λεφτά; Του Ελληνικού λαού είναι.

    Κ. Καμπιτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 13,000,000 εκατομύρια χρέος είπαμε ότι έχει ο δήμος; Σαρκαστηκά το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή