ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Εσπερίδα μνήμης για τα θύματα από τροχαία, με αλλαγή στην τοποθεσία

Με στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των οδηγών του νομού Ηρακλείου ενόψει της εξόδου του Πάσχα, το Σωματείο των Εκπαιδευτών Οδηγών Ηρακλείου,  με  τη συμβολή της ΕΛΜΕ Ηρακλείου,  του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Νομού Ηρακλείου και του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.) διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης μια…διαφορετική εκδήλωση: Μια Εσπερίδα για τα θύματα από τροχαίες συγκρούσεις. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2011, στις 6.00 το απόγευμα, στην Εθνική οδό Ηρακλείου – Λασιθίου, στο ύψος του κρατικού ΚΤΕΟ .

«Θα προσφέρουμε στους επισκέπτες αντί κρασί και τσικουδιά ένα φλιτζάνι έρωντα, το κρητικό αφέψημα δίκταμο, στέλνοντας μήνυμα για την αποτροπή κατανάλωσης αλκοόλ όταν πρόκειται να πιάσουμε το τιμόνι», δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Ηρακλείου Λευτέρης Μιχελάκης, δίνοντας τον στίγμα της εκδήλωσης, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι “ο δρόμος είναι χαρά, είναι ταξίδι, είναι κοινωνία, επικοινωνία και συν-κοινωνία”.

Η εκδήλωση, που έχει στόχο να συμβάλλει όσο γίνεται στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, δεν μπορεί παρά να έχει τη στήριξη όλων μας. Όχι μόνο των φορέων του νομού, αλλά και όλων των πολιτών και οδηγών. Γιατί στην άσφαλτο της Κρήτης χάνονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 150 άνθρωποι, και τραυματίζονται σοβαρά πολλοί περισσότεροι.

Πέρα όμως από τις εκδηλώσεις μνήμης και την ευαισθητοποίηση των οδηγών, καλό είναι να υπάρξει επιτέλους πίεση στην Περιφέρεια (που συνδιοργανώνει την εκδήλωση) και την Κυβέρνηση, ώστε να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο του νησιού μας, με προτεραιότητα τον ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΑΚ. Γιατί, όταν έχεις το χειρότερο εθνικό οδικό δίκτυο στην Ευρώπη, αναπόφευκτα έχεις και την πρωτιά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Σημείωση: Συμφωνώ με την απόφαση του Αστυνομικού Δ/ντη να μη δεχτεί ως τόπο για την εκδήλωση αυτόν που πρώτα είχε οριστεί, δηλαδή το σημείο 300 μέτρα μετά τη γέφυρα της Παντάνασσας (προς Ρέθυμνο), καθώς η εθνική οδός στο σημείο αυτό έχει συνεχείς και επικίνδυνες στροφές, και δεν μπορεί να φιλοξενήσει με απόλυτη ασφάλεια πολύ κόσμο.  Και είναι κρίμα, και δεν πρέπει, μια εκδήλωση για την οδική ασφάλεια, να μην λαμβάνει υπόψη της τέτοιους παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου