ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Εικαστικές παρεμβάσεις χαμηλής αισθητικής No2

HPIM2242

Την προηγούμενη εβδομάδα το ιστολόγιο ασχολήθηκε με μια…Εικαστική παρέμβαση χαμηλής αισθητικής έξω ακριβώς από το Δημαρχείο Ηρακλείου. Η εικόνα που βλέπετε παραπάνω είναι από τον κεντρικότερο πεζόδρομο της πόλης, την 25ης Αυγούστου. Όπως είχαμε γράψει τότε, “κάποιοι” τοποθέτησαν μεταλλικούς κοιλοδοκούς περιμετρικά από τις σχάρες των δέντρων, και μετά τις έβαψαν με φούξια σπρέι, προφανώς για να μη σκοντάφτει πάνω τους ο κόσμος!

Φαίνεται ότι το άρθρο μας αυτό το διάβασαν αυτοί οι “κάποιοι”, και αποφάσισαν να … δώσουν άλλο χρώμα στην εικαστική τους παρέμβαση! Έτσι, έβαψαν τελικά… κίτρινες τις κοιλοδοκούς, προφανώς για να…ταιριάζουν με τις πρωτότυπες κίτρινες διαβάσεις πεζών του Ηρακλείου!

DSC00177 

Δεν άντεξα όμως, και ρώτησα τους γύρω καταστηματάρχες ποιος έκανε αυτές τις “Αρχιτεκτονιές”. Και δυστυχώς πήρα την απάντηση που φοβόμουνα: “Ο δήμος” !! Και αν αυτό σας τρομάζει, που να ακούσετε και το λόγο: “Για να μην μπαίνουν μέσα στα δέντρα τα νερά από πλύσιμο του πεζόδρομου από τους καταστηματάρχες”!

DSC00176

Προφανώς οι υπάλληλοι των καταστημάτων ρίχνουν άφθονες σαπουνάδες και άλλα καθαριστικά για να φύγουν από τους κυβόλιθους οι βρωμιές και τα υπολείμματα τροφών από τα καταστήματά τους. Και για να μην ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα, ανοίγουν τις βρύσες στο φουλ, και ρίχνουν και αρκετή χλωρίνη, και απλά τρίβουν. Όμως δεν είναι λύση αυτή, να φτιάχνεις προστατευτικά για τα δέντρα, στα οποία σκοντάφτει ο κόσμος.  Ούτε νομίζω επιτρέπεται να ρίχνεις σαπουνάδες στους δρόμους. Το καθάρισμα μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο, με σκούπα και σφουγγαρίστρα, όπως γίνεται σχεδόν μπροστά από όλα τα μαγαζιά του Ηρακλείου. Χωρίς να ρυπαίνουν με διάφορα καθαριστικά, ούτε βλάπτοντας τα δέντρα.

Και αν οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να το δουν αυτό, επειδή κοιτάνε την ευκολία τους, είναι δουλειά του δήμου να τους το υποδείξει, ακόμα και να τους το επιβάλλει. Και όχι να τους διευκολύνει, ασχημαίνοντας με τις πρόχειρες και κακόγουστες κατασκευές του το πιο κεντρικό σημείο της πόλης. 

1 σχόλιο:

  1. Κολλάει το γυροπιτόνι στο πλακάκι, εμ τι να κάνει και ο άμοιρος ο πλείστης!


    "Ο Αναναίς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή