ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αν στο πολιτικό σύστημα έχει απομείνει κάτι από αυτό που λέγεται “δημοκρατία”, θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές

Σήμερα έρχεται στη βουλή για συζήτηση το περίφημο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που κατάρτισε η παρούσα κυβέρνηση, με σκοπό να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα σε 2 χρόνια, και να μπει μια τάξη στα οικονομικά του κράτους.

Όπως όμως όλα δείχνουν, η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν είναι σύμφωνη με τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη κυβέρνηση κατά την εκλογή της δεν έλαβε καμία εντολή από το λαό που την ψήφισε με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ να εφαρμόσει τέτοιου είδους μέτρα και πρόγραμμα. Αντίθετα, την ψήφισε για να δώσει οριακές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, και για να βάλει σε τάξη το κράτος, να πατάξει τη φοροδιαφυγή, και άλλα πολλά.

Χαρακτηριστικό δε είναι ότι και κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε συμφωνούν με αυτό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ήδη ο κος Λιάνης ανεξαρτητοποιήθηκε, ο κος Αθανασιάδης δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει, ενώ και άλλοι βουλευτές δείχνουν ότι σκέφτονται σοβαρά να μην το υπερψηφίσουν.

Είναι λοιπόν δυνατόν ένα τέτοιο πρόγραμμα, που είναι στην ουσία προϋπολογισμός του Ελληνικού κράτους για τα επόμενα 4 χρόνια, να ψηφιστεί και να περάσει οριακά με 151 ή 152 βουλευτές, όταν έξω από τη βουλή μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες θα διαδηλώνουν ενάντια σε αυτό;  Τη στιγμή μάλιστα που θα δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαφορετική από την παρούσα;

Αν σε αυτή την κυβέρνηση, και γενικότερα σε αυτό το πολιτικό σύστημα έχει μείνει κάτι από αυτό που ονομάζεται “δημοκρατία”, θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα πρέπει να τεθεί ΑΜΕΣΑ στην κρίση του Ελληνικού λαού, ο οποίος επηρεάζεται από τα μέτρα τα οποία περιέχει.

Όμως στις εκλογές αυτές, όλα τα κόμματα θα πρέπει να κατέβουν με το δικό τους μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. ΌΧΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,  ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ. Και ο λαός να δώσει εντολή για την εφαρμογή του ενός ή του άλλου προγράμματος.

Στο πρόγραμμα αυτό βέβαια θα πρέπει να υπάρχει και ειδική μέριμνα για το τι γίνεται την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών. Να μη θεωρηθεί δεδομένη η βοήθεια της Τρόικας, η οποία μπορεί να μη συμφωνεί με το πρόγραμμα που θα ψηφίσει ο Ελληνικός λαός. Να είναι γνωστά τα πάντα στους Έλληνες, ώστε να ψηφίσουν με πλήρη επίγνωση των συνεπειών που θα έχει το κάθε πρόγραμμα στη ζωή τους για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Γιατί είναι εύκολο να δίνει ο καθένας υποσχέσεις, όταν γνωρίζει ότι δε θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αφού άλλος κυβερνάει…

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

Και αυτό νομίζω ότι βρίσκει σύμφωνο ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού. Ας το προτείνουμε λοιπόν για αρχή, και ας εξετάσουμε τρόπους για αμεσότερη δημοκρατία στο μέλλον, μέσω διαφόρων νομοθετικών ρυθμίσεων ή ακόμα και τροποποίησης του Συντάγματος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου