ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Κανείς δε φταίει για την κατάρρευση του πρανούς στον κόλπο Δερματά, και πληρώνουμε κι από πάνω για την αποκατάστασή του!!

image

Θα θυμάστε φαντάζομαι την κατάρρευση του πρανούς της παραλιακής λεωφόρου στον κόλπο Δερματά, που εδώ και 6 μήνες παραμένει αφύλακτο, με ένα μόλις πλαστικό πλεγματάκι να απαγορεύει δήθεν την πρόσβαση στους πεζούς. Τόσο καιρό περίμενα να αποδοθούν ευθύνες είτε στους μελετητές, είτε στον εργολάβο για τη σοβαρή αυτή αστοχία στο έργο. Μάταια όμως…

Έμαθα πρόσφατα ότι είχε συσταθεί από το δήμο Ηρακλείου μία επιτροπή, η οποία θα εξέταζε τυχόν ευθύνες για την κατάπτωση αυτή. Η επιτροπή λοιπόν είχε αποφανθεί ότι τηρήθηκε η μελέτη από τον εργολάβο, η οποία μελέτη για το συγκεκριμένο σημείο ήταν “προσωρινή”, έως ότου εγκριθεί από την αρμόδια αρχαιολογική  υπηρεσία η “οριστική” μελέτη με την κατασκευή τοίχου στο πρανές. Όλα καλά δηλαδή, απλά τους πρόλαβε ο καιρός, και το πρανές κατέρρευσε!!

Αφού λοιπόν δε φταίει κανείς για την αστοχία αυτή, παρά μόνο ο … κακός μας ο καιρός (!!), ο δήμος Ηρακλείου προχώρησε στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ του έργου αποκατάστασης κιγκλιδωμάτων και τοιχώματος στο κόλπο Δερματά αξίας 12.500 ευρώ, και μάλιστα σε εργολάβο που συνεργάζεται με τον αρχικό εργολάβου του πρώτου έργου! Την απόφαση της ανάθεσης τη βλέπετε παρακάτω:

image

image

Κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, το σφάλμα ήταν στη μελέτη. Δεν μπορεί σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα να κατασκευάζεις ένα δοκάρι βάρους μερικών τόνων, το οποίο εδράζεται σε μπαζώματα!  Και πάντως δε γίνεται να μη φταίει κανένας, τη στιγμή που η όποια κακοκαιρία έγινε εκείνες τις μέρες θα έπρεπε να έχει υπολογιστεί, αφού ήταν χειμώνας!

Ας πληρώσουμε τώρα τα 12,5 χιλιαρικάκια για να φτιαχτεί όπως πρέπει το έργο…  Και ας κάνουμε δεήσεις στο θεό της … ξηρασίας να μη βρέξει του χρόνου, μη μας παρασύρει το νερό και κανένα άλλο έργο και ψαχνόμαστε πάλι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου