ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η αλήθεια ενός “ανθρωπάκου”…

Γράφει ο "anthropakos"

...Ακόμα και σήμερα, ο μοναχικός αετός δεν απαρνήθηκε τη μεγάλη τούτη ελπίδα. Εξακολουθεί να κλωσσά κοτοπουλάκια...
Όμως εσύ, ανθρωπάκο, δε θέλεις να γίνεις αετός.  Γι' αυτό και σε καταβροχθίζουν οι γύπες"... ΒΙΛΧΕΜ ΡΑΪΧ. (ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ)

Είμαι αγανακτισμένος και όχι "Αγανακτισμένος". Μπορεί να ανήκω σε κόμμα, αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί να ψηφίζω στις εκλογές. Αλλά μπορεί να ρίχνω και άκυρο. Ποτέ λευκό και αποχή. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, αυτό που σίγουρα όμως διαθέτω, είναι η ιδεολογία μου. Και η ιδεολογία μου αυτή, είναι ο Σοσιαλισμός. Και πιστεύω στο Σοσιαλισμό, ως το μόνο πολιτικό σύστημα που οδηγεί τον άνθρωπο στην πραγματική δημοκρατία, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους. Από κει και πέρα, μετά τον Σοσιαλισμό, έχουμε τα δύο επόμενα στάδια. Τον Κομμουνισμό και την Αναρχία. Ξέρω... Ο λεγόμενος "Υπαρκτός Σοσιαλισμός" δεν έπεισε την ανθρωπότητα για τον Μαρξισμό και τον Λενινισμό. Ο λαός πεινούσε και οι λίγοι και εκλεκτοί του Κόμματος, έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Δεν θα αναλύσω τα τραγικά λάθη του "Κομμουνισμού" των χωρών του πρώην Ανατολικού μπλοκ. Στην πραγματικότητα, οι χώρες αυτές δεν εφάρμοσαν - παρά μονάχα στην περίοδο που ήταν "στα πάνω του" ο Λένιν - την πραγματική θεωρία του Σοσιαλιστικού και Κομμουνιστικού συστήματος. Αλλά ακόμα και αυτοί οι ηγέτες, ήταν πολύ πιο δημοκράτες από πολλά σημερινά καθεστώτα του δυτικού κόσμου, αφού παρείχαν στους πολίτες τους, την εξασφάλιση των απαραίτητων αναγκών διατροφής, διαμονής, υγείας και παιδείας. Έλειπε όμως η ελευθερία, το υπέρτατο αγαθό του Ανθρώπου. Και αυτό το πλήρωσαν ακριβά, για να παραδώσουν άνευ όρων την Εξουσία που κατείχαν επί σειρά ετών, στους "οραματιστές" της Ελεύθερης Οικονομίας, τους αδίστακτους καπιταλιστές που από τα τέλη της δεκαετίας του '80 κυριαρχούν παγκόσμια, αλλά που πλέον ολοκληρώνουν τον κύκλο τους και "πεθαίνουν", μαζί με την Ευρωζώνη και τα δεκανίκια της, βάζοντας ήδη τους λαούς σε τρομακτικά επώδυνες περιπέτειες... Διότι, όταν το θεριό πεθαίνει, γίνεται πολύ πιο επικίνδυνο, σκοτώνοντας ότι προλάβει, πριν βγάλει από μέσα του, τον ρόγχο του θανάτου...

Ξέρω ότι ο Παπανδρέου με θέλει καλύτερα στις πλατείες. Εκεί μέσα, μπορεί να με ελέγχει. Και όσο δηλώνω "Αγανακτισμένος", θα μιλάνε για μένα τα κανάλια της Αθήνας, με τα καλύτερα σχόλια. Θα με δείχνουν και θα λένε... "να, οι "Αγανακτισμένοι" έχουν γεμίσει τις πλατείες, αλλά με ειρηνικό τρόπο, εκτονώνοντας το θυμό τους, μουντζώνουν τη Βουλή και ζητούν να βγούμε από το μνημόνιο"... Στην πραγματικότητα, όσο εγώ θα μένω εκεί, στην πλατεία, δεν θα ενοχλώ το Καθεστώς. Ακόμα και ο Πρετεντέρης εκθιάζει "το Κίνημα των Αγανακτισμένων πολιτών"... Η Τρέμη και ο Καψής... Όχι ότι αυτός ο ξεσηκωμός δεν ήταν μια μεγάλη επαναστατική αρχή για τον ξεσηκωμό των Ελλήνων απέναντι στο ξενόφερτο, γερμανοαμερικάνικο καθεστώς της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που ανέλαβε να εφαρμόσει στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, για να σώσει το ευρώ και να καταστρέψει τους έλληνες, εκτελώντας άνωθεν εντολές, όπως κάνουν και οι άλλοι ηγέτες των χωρών που βρίσκονται και αυτές, υπό τη χούντα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου... Αλλά στην αρχή μπορεί το κίνημα αυτό να τρόμαξε το Καθεστώς στην Ελλάδα. Πολύ γρήγορα, όμως, αποδείκτηκε ακίνδυνο για το Σύστημα, αφού στην ίδια πλατεία η κυβέρνηση επιθυμεί να βρίσκονται ο βιομήχανος και ο εργάτης του, ο πλούσιος και ο ζητιάνος, ο εργοδότης και ο υπάλληλος...

Εγώ όμως είμαι Αριστερός. Και οραματίζομαι την ανατροπή του Συστήματος. Δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Σαμαράς. Δεν περιμένω να με σώσει ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο μάλλον ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός... Μπρρρρρρρ.... Οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα, κατά τη δική μου άποψη, υπηρετεί το Σύστημα. Αν αλλάξουμε κόμμα διακυβέρνησης της χώρας, αν ενισχυθεί η φωνή της (κοινοβουλευτικής) Αριστεράς, αν γίνει οτιδήποτε... κυβέρνηση συνεργασίας, ή οικουμενική κυβέρνηση... Αν αναλάβουν τραπεζίτες τα υπουργεία της κυβέρνησης, αλλά ακόμα και εργάτες, που λέει ο λόγος, εμένα καμία αλλαγή δεν θα με ικανοποιήσει ή να με πείσει ότι εδώ "κάτι αλλάζει"... Όσο δεν ανατρέπουμε τον Καπιταλισμό, θα είμαστε πάντα μια κοινωνία όπου... οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι από τη μια και οι φτωχοί φτωχότεροι από την άλλη. Αποφάσισα λοιπόν, αγαπητοί "Αντίπαλοι" να σας γράψω αυτό το κείμενο, για να πω την αλήθεια... Έτσι όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι. Αύριο δεν θα ήθελα τα δικά μου τα παιδιά, να γυρίσουν και να με φτύσουν κατάμουτρα, θεωρώντας με συνυπεύθυνο για το γεγονός ότι θα πρέπει βγαίνοντας στην Αγορά, να παρακαλούν τον κάθε κερατά για να τους πάρει στη δουλειά τους και να τους δώσει ένα μεροκάματο λίγο καλύτερο  από του...σκύλου...

Δεν θέλω να είμαι συνυπεύθυνος. "Συνένοχο στο φόνο δεν θα μ΄έχετε"... Εγώ δεν σας φωνάζω απ' τις πλατείες... Βγαίνω σε πορείες με κόκκινα πανό και είμαι η πραγματική απειλή για όλους εσάς, που έχετε μετατρέψει τη ζωή μου σε κόλαση και απειλείτε και τη ζωή των παιδιών μου, για να πουλήσετε στο σκλαβοπάζαρο του παγκόσμιου φασισμού σας, ότι όρθιο, καθαρό, όμορφο και αληθινό, έμεινε σε αυτή τη χώρα. Την ελπίδα των παιδιών μας. Και η ελπίδα όλου του κόσμου ήταν, είναι και θα είναι, Κόκκινη και μόνο Κόκκινη, είτε σας αρέσει είτε όχι. Όσο για τον ανασχηματισμό σας, ένα είναι το σχόλιο... Πάρτε και καμιά ομπρέλα, αφού ο κόσμος σας φτύνει κι εσείς νομίζετε απλά...ότι βρέχει!

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ anthropako,

    συνένοχος είσαι θες δεν θες γιατι κι εσύ και όλοι μας επωφεληθηκαμε έστω και προσωρινα ή/ και έμμεσα απο την κυκλοφορία του μαυρου και μιζαδόρικου χρήματος στην οικονμία. Αν στα παιδιά σου έδωσες αξιες και αρχες θα τα καταφέρουν και μόνα τους μια χαρα και θα τα παρακαλούν να δουλεψουν και δεν θα παρακαλάνε. Γενικότερα πάντως στην ζωη οι ένοχοι ειναι αυτοι που φωνάζουν πρώτοι... και ατομική ευθύνη υπάρχει ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Egw den aisthanomai enoxos para gia asximes proswpikes sumperifores apenanti se atoma pou ektimw. Gia ola ta alla dn aisthanomai oute thn paramikrh enoxh kai kamia apolutws euthini.

    Gia to mauro xrima den ftaiw pou uparxei, apo th stigmh pou h eleutherh agora einai panw apo kathe nomo ithiko kai thesmiko lew egw.
    AN kai oloi oi thesmikoi nomoi einai ramenoi kai kommenoi sta metra gia thn idiokthsia sta pada akoma kai ston aera pou anapneoume.

    Mas rixnoun kathimerina tin euthini, apo to mazi ta fagame mexri ftaime gia tis paranomies epeidi den dilwsame auto sthn eforia, den pirame apodeiksi apo ekei i protimisame mauro emporeuma kai maimou pragmata epeidi einai fthinotera.

    Kai omws pisw apo tis euthines pou mas katalogizoun diapratetai to megalutero egklima tou sustimatos eis varos tou ergazomenou paragwgou olou tou ploutou pou yparxei. Kai auto einai i idioktisia pou uparxei. Oxi opoiadhpote idiokthsia, den milame gia mesa katanalwsis alla gia mesa paragwgis (upiresies, ergostasia kai alla).
    Anagkastika autou tou eidous i idioktisia gennaei to kerdos panw apo tin koinwniki allileggui kai dhmiourgei kai to ''parakerdos''.

    Poso omws einai auta pou klevei, kai kala kanei, enas mesos ergazomenos prospathontas na eksoikonomisei kapoies apo tis oikonomies tou, se sxesi me auta pou klevei kathimerina o megaloergodotis eite apo tin apisteuta mikri forolofia eite apo tin forodiafugi kai en telei auta pou klevei apo tous idious tous ergazomenous ekmetaleuontas to proion pou oi idioi paragoun!

    Ara egw eidika san anergos authn thn periodo den aisthanomai kamia euthini kai par olo pou oi goneis mou mou dwsane tis vasikes arxes kai ti dunatotita ths xrhmatodotisis mou wste na spoudasw sto kata ta alla dhmosio kai dwrean panepisthmio, gia des ena pragma :
    trexw apo grafeio se grafeio, apo douleia se douleia kai den parakalaw to afediko na me parei mprosta tou, omws gurnwntas spiti peftw kamia fora sto upertato lathos na parakalaw ton theo pou eimai vevaios gia thn anuparksia tou.

    Dustuxws etsi einai. AStoxo edelws to sxolio sou pou parapempei ligo sti risi tis Katseli, osoi exoun proswpikotita tha vroun douleia.
    Tolmiste na to peite stous koda 1.000.000 anergous kai elastika ergazomenous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O κλεφτης ειναι κλεφτης τωρα αν ποσοτικοποιησεις και κατηγοριοποιεις το λιγο ή πολύ ειναι δικό σου θεμα. Για το μαυρο χρημα δεν μιλω για τα μαιμου προιοντα που ειναι σταγονα στον ωκεανο αλλα πχ για συμβασεις οπως αυτες τις ΕΛΒΟ που υπογραφονταν μονο για να μην κλεισει η εταιρια που ουσιαστικα δεν παραγει τιποτα ΕΠΙΔΟΤΟΝΤΑΣ ετσι εμμεσα τις -αχρηστες- θεσεις εργασιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή