ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Έγινε ο ανασχηματισμός.Και τώρα τι;

Ένας χαμός γίνεται από εχθές σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Όλοι προσπαθούν να μαντέψουν ποιος υπουργός θα φύγει και ποιος θα έρθει στη νέα κυβέρνηση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά το ναυάγιο των προσπαθειών για τη δημιουργία κυβέρνησης “εθνικής σωτηρίας”.

Προσωπικά λίγο με ενδιαφέρει το θέμα. Λίγο μ’ ενδιαφέρει το παιχνίδι που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, γιατί περί τούτου πρόκειται. Λίγο μ’ ενδιαφέρει το πόσο  ικανοποίησε ο κος Παπανδρέου τους βουλευτές του, πετώντας έξω από την κυβέρνηση τους εξωκοινοβουλευτικούς Δρούτσα και Μπιρμπίλη. Όπως λίγο μ’ ενδιαφέρει και το ότι άλλαξε ο υπουργός Οικονομικών.

Αυτό που μ’ ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ είναι κατά πόσο θα αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό αυτό. Κατά πόσο θα παραμείνει το ίδιο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, χωρίς αλλαγές υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων του πληθυσμού της χώρας. Κατά πόσο θα αποσυρθεί ή όχι ο κεφαλικός φόρος για τα ακίνητα.  Κατά πόσο το ποσό αυτό θα ζητηθεί από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι κατά πόσο η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη στον τομέα της υγείας, αλλά και στους άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Δε μ’ ενδιαφέρει αν αυτό το κάνει ο Λοβέρδος, ο Βενιζέλος ή ο Ραγκούσης. Αρκεί να γίνει.

Με το να ανταλλάξουν υπουργεία πάντως κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Με το να φύγουν οι εξωκοινοβουλευτικοί από την κυβέρνηση, αυτό δε δείχνει τίποτε άλλο παρά μια αλλαγή στον τρόπο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός βλέπει την “εξουσία”, αφού ουσιαστικά υποκύπτει στις πιέσεις των βουλευτών του για να παραμείνει γαντζωμένος σε αυτήν.

Και σε τελική ανάλυση, αν αυτός ο ανασχηματισμός μείνει μόνο σε πρόσωπα, και δε μεταφραστεί και σε ανασχηματισμό πολιτικών ιδεών, τότε ο πρωθυπουργός το μόνο που θα έχει καταφέρει είναι να κερδίσει την εύνοια του στενού κομματικού του περιβάλλοντος, αλλά όχι του κόσμου που για περισσότερο από 20 ημέρες παραμένουν στις πλατείες όλης της χώρας.

1 σχόλιο:

  1. αν δεν ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός αφού εχει καταλάβει πλέον οτι αυτοί οι κοπρίτες μας κοροιδεύουν θα παμε χειρότερα και αυριο μεθαύριο δεν θα έχουμε ουτε να φάμε.Η κρίση ειναι παραμύθι μιας και υπάρχουν πολλά κράτη με μεγαλύτερα ελλείματα απο μας αλλά δεν τα πειράζουν.Ξυπνήστε ΕλληνεςΜας φοβούνται.Θέλουν να επιβάλλουν παγκόσμια κυριαρχία χτυπώντας ποιόν άλλο τον Χριστιανισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή