ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αναγνώστης: Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου

Διάβασα σήμερα στο www.real.gr  άρθρο με τίτλο ‘Το Ηράκλειο εξορίζει τα ΙΧ’  . Λέει πάρα πολλά για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ. Αν όμως όλα αυτά που λέει γίνουν από συγκοινωνιολόγους που έφτιαξαν τον κόμβο στην Θέρισο (θερίσου με Κονδυλάκη και πρώην Ακαδημίας) τότε ζήτω που καήκαμε.  Ετοιμαστείτε  για μεγάλα γλέντια όσοι έχετε ΙΧ και θέλετε να κατέβετε κέντρο.

Πραγματικά θα ήθελα να γνωρίσω τα ‘κεφάλια’ που μελέτησαν και υλοποίησαν τον κόμβο αυτόν και να δω πάνω σε τι και ποιες μελέτες και το σκεπτικό αυτού του κόμβου πάντα με γνώμονα την κυκλοφοριακή ασχετοσύνη των οδηγών. Αν πάλι η όλη ιστορία γίνεται για να φύγουν τα ΙΧ από το κέντρο και να κοστίζει μόνο η σκέψη του να κατέβεις στο κέντρο 5-10€ τότε εντάξει.

Με αυτή τι λογική του πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι δεν πάμε πουθενά. Επίσης ότι ισχύει για τον κακομοίρη τον πολίτη θα ισχύει και για τους άρχοντες της πόλης ή αυτοί έχουν το ακαταλόγιστο και μπορούν να παρκάρουν όπου και όσο θέλουν άσχετα αν είναι σε συνεδρίαση στο δήμο ή στα προσωπικά τους ψώνια στην αγορά; Ή μήπως προσπαθούμε να διώξουμε τα ΙΧ από το κέντρο για να τα στείλουμε κατά ΤΑΛΩΣ μεριά για να αυξήσουμε την εκεί κίνηση;Γιατί κι εκεί σχεδόν κάθε βράδυ γίνεται το έλα να δεις αλλά δεν ιδρώνει αυτί…

Αλλά νομίζω ότι γενικά στο Ηράκλειο δεν ιδρώνει αυτί γιατί κάποιοι κρατούν κάποιους μάλλον γερά. 

Αναγνώστης.

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα έχει ακόμα η μελέτη. 2 Απορίες όμως έχω... Πρώτον πώς θα σηκώσει η Γιαμαλάκη το 60-65% της εισόδου των οχημάτων στο κέντρο και δεύτερον πώς θα υπάρχει αστική συγκοινωνία στο κέντρο εφόσον τα λεωφορεία θα είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο να το προσεγγίσουν αλλά και να βγάλουν δρομολόγια που όντως να εξυπηρετούν. Για εμένα πάντως η λύση είναι η πλέον δαπανηρή. Διανοίξεις δρόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή