ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αν είσαι παπάς, για περικοπές δεν πας!!!

Με τροπολογία που πέρασε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή ο υπουργός οικονομικών, έγιναν νέες περικοπές στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων από 10 έως 50%, με πρόφαση τι άλλο, το υψηλό μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα. Ισχύουν όμως για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους οι περικοπές, ή υπάρχουν και κάποιοι που ευνοούνται από το νέο τσάρο της Ελληνικής οικονομίας;

Σαφώς το δεύτερο!!

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας, ο κος Βενιζέλος μείωσε την απώλεια των ενστόλων στο επίδομα ειδικών συνθηκών από 20% σε 10%. Και δεν είναι μόνο αυτοί που ευνοήθηκαν από τον υπερυπουργό και αντιπρόεδρο. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΊΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ  ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ!!

Μόνο για τους αρχιερείς υπάρχει περικοπή  του επιδόματος του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος κατά 20%, δηλαδή κατά 50 ευρώ περίπου! Και αυτό αφού έχει ειπωθεί ότι οι ιερείς, αλλά και οι ένστολοι, θα εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο, άρα θα γλυτώσουν και από την περαιτέρω μείωση του μισθού τους, σε αντίθεση με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους!!!

Βλέπετε ότι ο υπουργός φροντίζει ειδικά για κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων. Να θυμίσω όμως ότι ένστολοι και κληρικοί αποτελούν το 1/4 των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας. Και ειδικά για τους κληρικούς, όπως καταγγέλλει με ερώτησή του στη βουλή ο Γρηγόρης Ψαριανός, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν τους πειράζει καθόλου, αφού σε αυτό δεν προβλέπεται καμία μείωση του μισθολογικού κόστους για τους ιερείς το 2011!!!

Όπως φαίνεται λοιπόν, για τους παπάδες δεν ισχύει πλέον το "αν είσαι και παπάς..." . Όχι δηλαδή ότι ίσχυε ποτέ, αλλά επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι απ' όλες τις κυβερνήσεις, ακόμα και σε καταστάσεις έκτακτης οικονομικής ανάγκης, οι ιερείς βγαίνουν αλώβητοι..

2 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΜΑΦΙΩΖΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ..... ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΙ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 'Η ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΡΗΞΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάντε συγκρίσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με των ιερέων και τότε μιλήστε και εκφραστείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή