ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

3η Σεπτέμβρη: Ζήτω το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!

Γράφει ο: "Αnthropakos"

image Ο πεινασμένος στα σκουπίδια που ψάχνει ένα κομμάτι μουχλιασμένο ψωμί.  Ο οικογενειάρχης με τα τρία παιδιά, που απολύθηκε και δεν ξαναβρήκε δουλειά, "λόγω οικονομικής στενότητας των ελληνικών επιχειρήσεων".  Ο φοιτητής που αναγκάζεται να αφήσει τις σπουδές του και να δουλέψει για να βοηθήσει τον άνεργο πατέρα του. Η κοπελίτσα που τελείωσε το πανεπιστήμιο και τώρα παρακαλεί τον κάθε κερατά να την πάρει σε καμιά ταβέρνα για να πλένει πιάτα, μην πεθάνει απ' την πείνα. Ο μαθητής που χωρίς βιβλία ετοιμάζεται να..."μάθει γράμματα"... Ο εργάτης, που ξέρει ότι αν μιλήσει για τα μεροκάματα που του "έφαγε" το αφεντικό, θα βρεθεί στο δρόμο και δεν θα ξαναστεριώσει πουθενά. Ο υπαλληλάκος. Μια ζωή "τρεις κι εξήντα" στο δημόσιο. Αλλά διαβάζει σήμερα στις εφημερίδες ότι φταίει και αυτός, γιατί έπρεπε τόσα χρόνια να παίρνει...ούτε τα μισά... Όλοι εμείς, βρε αδελφέ γιατί... "όλοι μαζί τα φάγαμε με τον Πάγκαλο και τα λοιπά παιδάκια της Βουλής", πρέπει να διαβάσουμε την ανακοίνωση του Φραγκίσκου Παρασύρη και να νιώσουμε περίφανοι για το κόμμα - ή μάλλον το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 και που έχουμε την...τιμή να μας κυβερνάει σήμερα.

"Να πάμε", λέει, "σε μια νέα μεταπολίτευση", καλώντας μας να δείξουμε...κατανόηση και να αναφωνήσουμε... "Ζήτω το ΠΑΣΟΚ"!

Όπως γράφει ο βουλευτής:

"Σήμερα, 37 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση και την 3η Σεπτέμβρη, το αίτημα για πλήρη και καθολική αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από ρήξεις , τομές και μεταρρυθμίσεις φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μόνο με αυτή την λογική της αλλαγής και της προόδου η οποία είναι βαθιά εγγεγραμμένη στον πυρήνα της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, ο τόπος θα μπορέσει να επανέλθει στην τροχιά ευοίωνων εξελίξεων".

Παρακάτω, ο κ. Παρασύρης υποστηρίζει ότι η χώρα μας έχει... Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία που όπως λέει... "χρειάζεται εμπλουτισμό και την ζωογόνο συνεισφορά  του «νέου» και «ανατρεπτικού». Μία τέτοια αναζωογόνηση της Δημοκρατίας μέσα από ένα κίνημα ανατροπών είχε πετύχει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την 3η Σεπτέμβρη.

Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ανατροπών με γνώμονα τον κανόνα της ευθύνης και της σωτηρίας της χώρας.

Το κύριο μήνυμα της 3ης Σεπτέμβρη δεν είναι άλλο από την πρόοδο και την προκοπή του τόπου και όχι ο μαρασμός και η στασιμότητα.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να αναζωογονήσουμε και να το μετατρέψουμε σε σημαία προσανατολισμού όλων μας.

Η νέα μεταπολίτευση που χρειάζεται ο τόπος πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά υπεύθυνης διαχείρισης των δημόσιων πόρων και συλλογικών αγαθών, μέσα από την δημιουργία μιας νέας ευνομούμενης ισοπολιτείας, μέσα από τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κοινωνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος και μέσα από την δημιουργία συνθηκών παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και πραγματικής ανάπτυξης".

Ο Φραγκίσκος δεν είπε όμως τίποτα για τον Σοσιαλισμό. Το σύστημα για το οποίο μιλούσε ο Ανδρέας. Ένα μόνο απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη θα αναδημοσιεύσω. Θέλω να το κάνω όχι για να δικαιώσω τα γραφόμενα του νεαρού βουλευτή που δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί αυτά που ανακοινώνει πράγματι να τα πιστεύει. Αλλά γιατί, θέλω να δείξω, πόσο "αληθινό", "σοσιαλιστικό" και "έντιμο" υπήρξε αυτό το Κίνημα, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα. Μέχρι και σήμερα, που...κατέστρεψε την Ελλάδα:

"Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α. και της Δύσης, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου. Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά.
Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.
Ανακοινώνουμε σήμερα την εκκίνηση ενός νέου πολιτικού Κινήματος που πιστεύουμε ότι εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα, ενός Κινήματος που να ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό, τον υπάλληλο, στη θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας. Τους καλούμε να πυκνώσουν τις τάξεις του. Να στελεχώσουν και να συμμετάσχουν στην κατεύθυνση ενός Κινήματος που θα προωθήσει ταυτόχρονα την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και τη δημοκρατία σ' όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής.
Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ' όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του Λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. Και βέβαια πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει και από το στρατιωτικό και από το πολιτικό ΝΑΤΟ. Και βέβαια πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες που έχουν επιτρέψει στο Πεντάγωνο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο για την προώθηση της επεκτατικής του πολιτικής. Μα πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικάνικες βάσεις είναι οι μονοπωλιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα ντόπια υποκατάστατά τους. Για αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Κινήματός μας".

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου