ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

O Βενιζέλος ως … Άγιος Σώζοντας της χώρας!

image Παραμονή της εορτής του Αγίου Σώζοντα χτες, και την ώρα που στο μικρό εκκλησάκι στον οικισμό Πατσίδες του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων τελούνταν ο εσπερινός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαζε το δικό του διάγγελμα για .. τη σωτηρία της Ελλάδας!

Ως σύγχρονος Άγιος Σώζοντας, ο υπουργός οικονομικών πήρε πάνω του το βάρος της ανακοίνωσης των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου, ανακοινώνοντας… ξανά μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, αυτή τη φορά όμως με τις όποιες τροποποιήσεις θέλουν οι δανειστές μας, προκειμένου να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν, με το αζημίωτο φυσικά!

Υπό την χρονική πίεση του τελεσίγραφου της Τρόικα, που εκπνέει με την επιστροφή  της αντιπροσωπίας της την ερχόμενη εβδομάδα στη χώρα μας, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε  να γίνου άμεσα :

  • το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων “χωρίς αστερίσκους”
  • η καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου χωρίς “προσωπικές διαφορές” για τους υπαλλήλους σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και η καθιέρωση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας
  • η είσπραξη 5 δις ευρώ μέσα στο 2011 από ιδιωτικοποιήσεις, όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο
  • η συγχώνευση φορέων του δημοσίου που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο
  • Η απελευθέρωση των επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα
  • αλλαγές στο φορολογικό, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης μηχανισμών είσπραξης  ΦΠΑ και λοιπών φόρων

Επειδή είναι δύσκολο να εκφέρω άποψη στα πλαίσια μια απλής ανάρτησης, θα αναφερθώ επιγραμματικά στις παραπάνω αποφάσεις:

  • τα κλειστά επαγγέλματα θα πρέπει ν’ ανοίξουν, με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Αν δηλαδή π.χ. το κόμιστρο των ταξί παραμείνει το ίδιο ή αυξηθεί, τι θα κερδίσει ο Έλληνας πολίτης αν εκδοθούν άλλες 200.000 άδειες ταξί; Πως θα εξασφαλιστεί ο ανταγωνισμός σε όλα μέχρι τώρα κλειστά επαγγέλματα;
  • Για το ενιαίο μισθολόγιο δείτε εδώ την άποψή μου. Επιπλέον να πω ότι είναι σαφές ότι το πρωτεύον κριτήριο για το μισθολόγιο είναι όχι να επιβληθεί αξιοκρατία, αλλά να μειωθεί κατά συγκεκριμένο ποσό το μισθολογικό κόστος. Και όσο δεν πιάνουν τους στόχους στις στα έσοδα, κόβουν από τις αμοιβές των υπαλλήλων. Όσο για το πριμ παραγωγικότητας, ε αυτό είναι το ανέκδοτο της ημέρας, αφού μετρήσιμοι στόχοι μπορούν να μπουν μόνο σε ελάχιστες υπηρεσίες του δημοσίου!
  • Για να εισπραχθούν 5 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές των μετοχών των εταιριών, θα πρέπει να δοθούν μεγαλύτερα ποσοστά από τις εταιρίες απ΄ ότι αρχικά υπολόγιζαν. Αυτό στο χωριό μου το λένε “ξεπουλάω όσο-όσο”…  
  • Για τις επιχειρησιακές συμβάσεις απλά πάνε να νομοθετήσουν ότι ήδη γίνεται στην αγορά εργασίας, με τη ‘σύμφωνη’ γνώμη υποτίθεται των εργαζομένων, οι οποίοι για να μη χάσουν τη δουλειά τους αναγκάζονται να δηλώνουν ημιαπασχόληση ενώ δουλεύουν 8ωρο, να μη λαμβάνουν δώρα εορτών και επιδόματα αδείας, και να είναι κι ευχαριστημένοι που έχουν ακόμα δουλειά…
  • για το νέο φορολογικό θα κάνω μια πρόβλεψη: στο όνομα της ανάπτυξης και τις προσέγγισης επενδύσεων, θα επιχειρηθεί η μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Από που όμως θα αντισταθμιστεί αυτή η απώλεια; Μα από τα φυσικά πρόσωπα βεβαίως-βεβαίως!!! Πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι προβλέπω να πληρώνουν “την ανάπτυξη”!

Με τα παραπάνω λοιπόν δήλωσε χτες ο Βαγγέλης ότι θα σώσει τη χώρα! Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση τώρα θα πρέπει να νομοθετήσει για πολύ σοβαρά θέματα, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και για μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει ολόκληρες δεκαετίες!!! Και πολύ φοβάμαι ότι όχι μόνο θα υπάρξουν βάναυσες αδικίες, αλλά οι ασάφειες στους νόμους θα θα είναι τέτοιες που για να εφαρμοστούν θα πρέπει να εκδίδονται καμιά δεκαριά υπουργικές αποφάσεις τη βδομάδα!!!

Αν ήθελα τώρα με μια φράση να περιγράψω αυτό που έγινε όχι μόνο χτες, αλλά όλη την προηγούμενη εβδομάδα, θα έλεγα:

“Γαυγίσαμε λίγο, και πήγαμε να δαγκώσουμε… Μας τράβηξαν αμέσως το λουρί και μας είπαν ότι θα μας κόψουν την τροφή… Βάλαμε λοιπόν την ουρά στα σκέλια, και συνεχίσαμε να τους γλύφουμε τα πόδια..”

Υ.Γ. Ποιον έχουμε πρωθυπουργό είπαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου