Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη σε Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομία του δήμου Ηρακλείου από εργαζόμενους

Σε κατάληψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου, που στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Αλικαρνασσού, αλλά και της πολεοδομίας Ηρακλείου που στεγάζεται στο πρώην ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ στην Ιδομενέως, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο δήμο Ηρακλείου, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

DSC04548 

Το κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι σύλλογοι των εργαζομένων στο δήμο Ηρακλείου έχει ως εξής:

“Με αφορμή την κατάθεση του προσχέδιου νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο (φτωχολόγιο ) – βαθμολόγιο, τα Σωματεία των εργαζομένων στον Δήμο Ηρακλείου σε κοινή συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κατάληψη των Τεχνικών Υπηρεσιών και του ΚΕΠ στο πρώην Δημαρχείο Αλικαρνασσού και των υπηρεσιών της Πολεοδομίας στην οδό Ιδομενέως από σήμερα 13-10-2011 το πρωί στις 9:00 μέχρι τέλος του ωραρίου

Οι συνεχιζόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση, η οποία σε συνεργασία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκφράζονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, επιχειρούν να διασπάσουν το αρραγές αγωνιστικό μέτωπο.

Διαπιστώνοντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. στις κινητοποιήσεις αντί να φθίνει, όπως θα περίμεναν, αυξάνει και παρασύρει και άλλες ομάδες υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα, άρχισαν να βάζουν σε εφαρμογή το προσφιλές σχέδιο απαξίωσης και υπονόμευσής τους με πλήρως κατευθυνόμενα και συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Σε πρώτη φάση, αγνόησαν τις πρωτοφανείς σε συμμετοχή συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Όταν δεν έπιασε αυτό, επιστράτευσαν εισαγγελείς και δημοσιογράφους φερέφωνα προκειμένου να «χτυπήσουν» κάτω από τη ζώνη τους εργαζομένους, οι οποίοι μάχονται για την επιβίωσή τους και όχι για προνόμια που άλλοι… διατηρούν!!!

«Κάνουμε καταλήψεις και πληρωνόμαστε» μας κατηγορούν. Απαντάμε ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν επιλέξει όλες τις μορφές κινητοποιήσεων απέναντι στη λαίλαπα των εξοντωτικών μέτρων της κυβέρνησης και της πολιτικής ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων μας. Απεργίες, στάσεις εργασίας, αποχή και καταλήψεις.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία ορισμένα ΜΜΕ απομονώνουν τις καταλήψεις. Συγκεκριμένοι μάλιστα προκλητικοί κονδυλοφόροι, έχουν αναλάβει με “εργολαβία” την “βρώμικη δουλειά κατασυκοφάντησης των εργαζομένων” για λογαριασμό της κυβέρνησης και ορισμένων Δημάρχων, όταν ταυτόχρονα κατέχουν δύο και τρεις έμμισθες θέσεις ( Υπουργείο Εσωτερικών, Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., Κ.Λ.Π.) την ίδια στιγμή που ο λαός “πεινά”.

«Θάβουν» όμως το γεγονός ότι αρκετοί υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβαν αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας ή οριακά θετικά, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν (δάνεια, κυρίως στεγαστικά) και της αναδρομικής ισχύς των μέτρων του επαίσχυντου μνημονίου. Με 20 και 70 ευρώ καλούνται να καταβάλουν τα χαράτσια της εφορίας και του τέλους ακινήτου, να πληρώσουν το νοίκι, το ρεύμα και να πάρουν γάλα στα παιδιά τους.

Αποσιωπούν τις συνολικές μειώσεις μισθών που φθάνουν έως και το 40% για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντιθέτως, με ευκολία τα συγκεκριμένα ΜΜΕ έχουν αναλάβει να παίξουν το ρόλο του «δούρειου ίππου» για την προώθηση της εφεδρείας και των απολύσεων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Θυμήθηκαν πώς τα σκουπίδια θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Εμείς εξ αρχής δηλώσαμε πώς θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από ευαίσθητα σημεία όπως, τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Μήπως όμως αυτοί που νοιάζονται για τη δημόσια υγεία τυχαίνει να είναι οι ίδιοι που επιχειρούν να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ανάθεση της σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα; Εξέλιξη, που θα επιβαρύνει για μία ακόμη φορά τους πολίτες.

Στο πόλεμο λάσπης που δεχόμαστε, απαντάμε πώς θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, ενωτικά, μαζικά τις κινητοποιήσεις μας έως ότου διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Κανείς δεν πρόκειται να μας κάμψει. Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου και τη συστράτευση του σε έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο εμάς, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά όλους τους Έλληνες.

Παλεύουμε να σταθεί η Ελλάδα όρθια, να μην υποκύψει στους δανειστές που απαιτούν μισθούς και συντάξεις Κίνας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, «θανάσιμες» περικοπές στη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. .

Στόχος μας είναι να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, η οποία πρέπει να ανατραπεί από τη λαϊκή κατακραυγή και τον αγώνα των εργαζομένων.

Είναι πλέον πρόδηλο ότι μόνο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι αυτοί που μπορούν να δείξουν ευαισθησία και να υπερασπίσουν τη χώρα από το γενικό ξεπούλημα που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτοφανούς βαρβαρότητας πολιτική. Καλούμε σε ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ, όλους τους εργαζόμενους, από όλους τους χώρους σε ένα ΠΛΑΤΥ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ενάντια στο ξεπούλημα της ζωής μας. Απέναντι στην ισοπέδωση των πάντων, ο μόνος δρόμος είναι η μαζική και σθεναρή αντίδρασή μας..”

Τα Δ.Σ των Συλλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου