ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μιλάμε πλέον για κυβέρνηση εκβιαστών..

image Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εκτός από όλους τους χαρακτηρισμούς που τη συνοδεύουν πλέον, τις τελευταίες ημέρες έχει αποκτήσει επάξια και τον τίτλο του στυγνού εκβιαστή!Σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της, και κάθε μέρα που περνάει, βάζει ολοένα και μεγαλύτερα εκβιαστικά διλήμματα είτε στους πολίτες, είτε στους βουλευτές της, είτε στους εργαζόμενους.

Όταν μας είπε ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, το πήραμε ελαφρά. Ακόμα και όταν ο πρωθυπουργός μας μίλησε για πιστόλι στον κρόταφο, δεν το εκλάβαμε ως εκβιασμό. Όταν η κα Δαμανάκη όμως μας είπε ότι πρέπει να δεχτούμε τα σκληρά μέτρα, αλλιώς θα γυρίσουμε στη δραχμή, κάτι αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε…

Στη συνέχεια το πράγμα χόντρυνε. Σε κάθε δόση που λαμβάναμε από την Τρόικα, υπήρχε και ένας εκβιασμός: ή δεχόμαστε τα νέα μέτρα που φέρνει η δόση, ή χρεοκοπούμε. “Για να μη γίνουμε Αργεντινή” , μας λέγανε. Και όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο είπανε και για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Και πέρασε κι αυτό, παρά τις απώλειες.

Αυτό που συμβαίνει όμως τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει προηγούμενο σε καιρό δημοκρατίας. Η κυβέρνηση με νομοθετήματα εκβιάζει ολόκληρη την κοινωνία, υπό την απειλή στέρησης θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, να χρηματοδοτήσει (με δανεικά ουσιαστικά) τον κρατικό προϋπολογισμό πληρώνοντας έκτακτες εισφορές και τέλη. Και μάλιστα ρυθμίζει και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε ο πολίτης να μην μπορεί να ξεφύγει. δίνει δε πριμ (!!) στη ΔΕΗ για την είσπραξη του ποσού!

Με άλλη τροπολογία παίρνει με το έτσι θέλω την έκτακτη εισφορά από το μισθό των εργαζομένων, αδιαφορώντας αν το υπόλοιπο ποσό φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες του.

Προχωρεί άνευ διαλόγου σε απολύσεις στο δημόσιο παραβιάζοντας κατάφορα το σύνταγμα, και σε μειώσεις μισθών σε όσους γλυτώσουν που ξεπερνούν το 50%, ενώ προετοιμάζει το έδαφος για αντίστοιχες μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα. 

Ο υπουργός οικονομικών όπου βρεθεί και όπου σταθεί απειλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές που αντιδρούν με το προτεινόμενο πολυνομοσχέδιο, λέγοντας τους ωμά: “αν σας βαστά, ρίξτε την κυβέρνηση”. Και αυτό γνωρίζοντας ότι ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ, που οδηγεί το βιοτικό μας επίπεδο όχι σε αντίστοιχο του 2004, αλλά του 1984.

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. και τα ΜΑΤ σαπίζουν στο ξύλο όποιον τολμήσει να πλησιάσει τη Βουλή, ενώ δια ροπάλου έχει απαγορευτεί και η συνάθροιση στην πλατεία Συντάγματος.

Και το τελευταίο, αισχρό και εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση πριν λίγες ώρες δια στόματος Καστανίδη, είναι προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων: “ Ή ΣΤΑΜΑΤΆΤΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, Ή ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ, ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ” . Αυτό ήταν το νόημα των δηλώσεων που έκανε ο υπουργός εσωτερικών μετά την άκαρπη συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ: ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

1 σχόλιο:

  1. εσεις πάντως περιμένω να κάνετε κάτι καλό και όχι απλώς γραφόμαστε σε εσας δίνουμε την , μικρή δεν λέω συνδρομή, και απο εκεί και πέρα τίποτα...αυτα τα ξέρουμε δεν χρειάζετε να τα ακουσουμε άλλη μια φορά..συγνώμη απλά βαρέθηκα να γράφομαι σε συλλόγους και να πληρώνω συνδρομές,ειδικά σε ένα σύλλογο για ΑΝΕΡΓΟΥΣ,εδω λέμε να βοηθήσουμε ρε παιδιά.....αν είναι για τις φωτοτυπίες εγω θα έκανα το εξής..ο καθένας που έχει εκτυπωτή σπίτι του ας βγάλει απο καμια 20αρια σελίδες και μια ο ένας μια ο αλλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή