ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Επιτέλους πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου… με την καλή έννοια!!

image

image

Τα παραπάνω πανό, όπως μπορούσε με μαθηματική ακρίβεια να προβλέψει κανείς από το Σάββατο, αναρτήθηκαν το πρώτο στο γήπεδο του ΟΦΗ και το δεύτερο στο γήπεδο του Πανιωνίου κατά τη χτεσινή αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 23-10-2011).

Τα δείγματα αυτά, σε συνδυασμό με την ανάρτηση πανό το Σάββατο στο ΟΑΚΑ είναι η απόδειξη ότι έχουμε πλέον περάσει σε μια άλλη εποχή. Μια εποχή που το ποδόσφαιρο δεν είναι πλέον το μέσο για τον υπνωτισμό των μαζών. Που τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου μας δεν παραμερίζονται ούτε για 90 λεπτά από το μυαλό και τη συνείδησή μας. Που επιτέλους ο όρος “πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου” αποκτά και μια νέα, καλή έννοια (την κακή έχουν φροντίσει προ πολλού να την προσάψουν οι ίδιοι οι πολιτικοί,  είτε με την ενασχόλησή τους κρυφά ή φανερά με τις διοικήσεις των ομάδων  είτε με την εύνοια κάποιον ομάδων ανάλογα με το ποιος είναι κυβέρνηση).

Στις τελευταίες πορείες του Οκτώβρη, είδαμε την κοινωνία να εμφανίζεται ενωμένη. Όλοι μαζί, υπάλληλοι, εργοδότες, αγρότες, έμποροι, δάσκαλοι και μαθητές, φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι διεκδίκησαν ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να μας στερήσουν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (με την συμβολή φυσικά και των υπολοίπων κομμάτων κατά το παρελθόν). Αυτό που θα ήταν ευχής έργον ακόμα να δούμε θα ήταν μια συγκέντρωση όπου Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί, Παοκτζίδες και Αριανοί, Οφητζίδες και Γιαννιώτες, και υγιείς (νοητικά) φίλαθλοι απ’ όλες τις ομάδες, διαδήλωναν στον ίδιο χώρο κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Φανταστείτε όμως πόσο θα τους τρόμαζε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου