ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Δε θα ευχηθώ το 2012 να είναι καλύτερο από το 2011…

image Σκεφτόμουν σήμερα, τελευταία ημέρα του 2011, τι ευχές να στείλω στους αναγνώστες του ιστολογίου για το νέο έτος που μας έρχεται. Μου έρχονταν στο μυαλό όλα τα τετριμμένα. Χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία, αγάπη. Έννοιες καθόλου δεδομένες πλέον, και πολύ σημαντικές για όλους μας. Μέχρι που η βόλτα μου στο συνοικιακό κρεοπωλείο για τα ψώνια της ημέρας ανάτρεψε τις σκέψεις μου…

Μια κυρία γύρω στα 60-65 έκανε κι αυτή τα ψώνια της, κουβεντιάζοντας με τον κρεοπώλη και τη γυναίκα του για την καθημερινότητα. Φόροι, χαράτσια, κλπ… Και η γυναίκα αυτή, η νοικοκυρά της διπλανής πόρτας, είπε την εξής φράση: “Προλάβανε και πιάσανε τη 17 Νοέμβρη. Αν δεν την είχανε πιάσει, θα τους είχε καθαρίσει όλους!”.

Σοκαρίστηκα. Μια γυναίκα καθώς πρέπει, νοικοκυρά που ετοιμάζονταν να φιλοξενήσει το βράδυ στο σπίτι της τα παιδιά της και την οικογένειά τους, εύχονταν να μια τρομοκρατική οργάνωση να τη γλυτώσει από την κυβέρνηση!

Δεν ξέρω τι έχει τραβήξει αυτή η γυναίκα τα τελευταία χρόνια, για να κάνει τέτοια ευχή. Ίσως τα παιδιά που θα φιλοξενήσει το βράδυ να έχασαν τη δουλειά τους, και να τα συντηρεί αυτή. Ίσως να μειώσανε τη σύνταξη του άντρα της, και να μην τα βγάζει πλέον πέρα. Ίσως να πλήρωσε χαράτσι για το 70 ετών σπίτι της που βρήκε από τον πατέρα της. Ίσως όλα τα παραπάνω… Όταν όμως μια γυναίκα τέτοιας ηλικίας ξεστομίζει με μεγάλη ευκολία τέτοιες κουβέντες, αυτό δείχνει επιπλέον ένα πράγμα: την ανάγκη για άμεση αλλαγή στην πολιτική σκηνή της χώρας, με απομάκρυνση όλων εκείνων των δυνάμεων και προσώπων που οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή και στην αποσύνθεση!

Το 2012 θα είναι χρονιά εθνικών εκλογών. Πέρα λοιπόν από τις δεδομένες μου ευχές για υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα, θα ευχηθώ όλοι εμείς να αναλογιστούμε και να σκεφτούμε έξω από μικροσυμφέροντα ποιους θέλουμε να ορίζουν τις τύχες μας. Και να το δείξουμε με την ψήφο μας.

Δεν θα ευχηθώ το 2012 να είναι καλύτερο από το 2011. Γιατί απλά, μου αρέσει να κάνω ευχές που έχουν κάποια πιθανότητα να πραγματοποιηθούν. Και δυστυχώς ο χρόνος που υποδεχόμαστε σε λίγες ώρες θα είναι με μαθηματική ακρίβεια χειρότερος από τον προηγούμενο για τη χώρα μας, όσον αφορά στα μέτρα και τους φόρους που θα κληθούμε να πληρώσουμε, την ανεργία, τους μισθούς, την ύφεση.

Ας ανατρέψουμε εμείς με τις πράξεις μας τα δεδομένα. Ας μην περιμένουμε από τον καναπέ μας να αλλάξει η κατάσταση. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με τη συμπεριφορά μας ως πολίτες, αλλά και ως πολιτικοποιημένα άτομα. Ας ενθαρρύνουμε νέους πολιτικούς σχηματισμούς με άτομα καταρτισμένα, και πάνω απ’ όλα προερχόμενα από την κοινωνία και όχι μέσα από κομματικούς σχηματισμούς και διεργασίες. 

Και ας μην περιμένουμε από τον κάθε τρομοκράτη να αντισταθεί για λογαριασμό μας…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ.

1 σχόλιο:

  1. Oi pio realistikes euxes gia to oti zoume!!
    As erthi ena neo paidi me orama na sosi tin ellada kai na einai eilikrinis me tous ellines.
    Enas kalos ergodotis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή