ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Φωτιά στην παράνομη χωματερή στον Άγιο Σώζοντα στις Πατσίδες

Έχω καταγγείλει από αυτό εδώ το ιστολόγιο από τον Οκτώβριο του 2010 την λειτουργία παράνομης χωματερής στον κόμβο του Αγίου Σώζοντα στον οικισμό Πατσίδες του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Στην αρχή αυτή η χωματερή είχε ξεκινήσει ως αποκλειστικός χώρος απόθεσης προϊόντων εκσκαφής από γνωστό εργολάβο του Ηρακλείου. Στην πορεία όμως, μαζί με τα χώματα από τις εκσκαφές έρχονταν και μπάζα από καθαιρέσεις σπιτιών, ξύλα, σκουπίδια και διάφορα άλλα απορρίμματα, από τον ίδιο πάντα εργολάβο.  Παρά και τη δεύτερη καταγγελία το Φεβρουάριο του 2011, η δράση του δε σταμάτησε.

Χτες το απόγευμα μετά τις 5:00, κάποια από τα σκουπίδια που είχαν αποθέσει εκεί, από αδιευκρίνιστη αιτία πήραν φωτιά. Πυκνοί καπνοί άρχισαν αν βγαίνουν από τη χωματερή που γειτνιάζει με τον επαρχιακό δρόμο Βιάννου - Αρκαλοχωρίου – Ηρακλείου. Κάποιος ειδοποίησε την πυροσβεστική, η οποία έστειλε ένα όχημα και κατέσβησε τη φωτιά πριν εξαπλωθεί. Το πυροσβεστικό όχημα απεχώρησε από το χώρο μετά τις 6:30 το απόγευμα.

DSC04852

DSC04855

DSC04851

Η δράση του εργολάβου είναι πολύ οργανωμένη. Έχει διαμορφώσει επίπεδα στη χωματερή, και κατεβάζει τα φορτηγά του όλο και πιο χαμηλά στην πλαγιά, και την μπαζώνει όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα, για ένα μεγάλο διάστημα, είχε αφήσει έναν εκσκαφέα και μια μπουλντόζα μέσα στο χώρο, για να σπρώχνει τα μπάζα όλο και πιο βαθιά, και να μεγαλώνει την επιφάνεια της χωματερής, σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος φυσικά!

Πέρα όμως από την κατάφορη αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, προέκυψε χτες και η παράμετρος της επικινδυνότητας λόγω πυρκαγιάς. Να σημειωθεί ότι μόλις σε 500 μέτρα από τή χωματερή βρίσκονται τα σπίτια του οικισμού των Πατσιδών!

Δεν καταλαβαίνω τι περιμένουν τόσο καιρό οι αρμόδιοι και δεν παρεμβαίνουν. Σίγουρα από το δήμο Αρχανών – Αστερουσίων έχουν δει τι γίνεται. Επίσης γνωρίζω ότι αρκετοί αρμόδιοι είναι αναγνώστες του ιστολογίου. Αλλά εδώ και ένα χρόνο δεν έχει σταματήσει η λειτουργία της παράνομης αυτής χωματερής.

Ας ελπίσουμε ότι από την Πυροσβεστική που αναγκάστηκε να επέμβει χτες, θα γίνει και επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα. Και ο τελευταίος να επέμβει άμεσα, ώστε να εξαλειφτεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς από τη μία, και από την άλλη να υποχρεωθεί ο εργολάβος να αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον που με τόση άνεση βίασε τον τελευταίο ένα και κάτι χρόνο.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τη θέση της παράνομης χωματερής:

image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου