ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑ

Μετά από καταγγελία αναγνώστη του blog, που μας επισήμανε ότι στην περιοχή του κόμβου του Αγίου Σώζοντα, ακριβώς πάνω στη ράμπα που ανεβαίνει από το δρόμο των Πεζών ή των Αρχανών στην νέα επαρχιακή οδό Βιάννου - Αρκαλοχωρίου – Ηρακλείου, και στη δεξιά μεριά της ράμπας, λειτουργεί χώρος απόθεση μπαζών, παρακολουθήσαμε και ψάξαμε λίγο το θέμα, και σας παρουσιάζουμε σήμερα φωτογραφίες.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ3

Στην παραπάνω φωτογραφία (από το google earth) φαίνεται ακριβώς το χωράφι, στο οποίο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ, ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΕΡΓΑ, ΑΠΟΘΕΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΚΣΚΑΦΗΣ. Προφανώς έχει έρθει σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, ο οποίος για τους δικούς του λόγους, θέλει να φέρει το επίπεδο της ιδιοκτησίας του στο ύψος του δρόμου, από πρανές με μεγάλη κλίση που ήταν παλιότερα.

Και που είναι το κακό θα μου πείτε, αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης; ΜΑ, ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!!! Και αν λάβει αυτή την άδεια, έχει περιορισμούς ως προς τη διαμόρφωση του χώρου, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η εικόνα του τοπίου.

Κι επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ, μπορώ εύκολα να συμπεράνω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ.

Οι πρώτες φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά την επίσκεψή μας στο χώρο, στις 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010. ΗΔΗ είχαν πέσει στο σημείο αυτό πολλοί τόνοι χωμάτων, αλλά και μπάζα, και είχε γίνει το πρώτο “στρώσιμο”….

 mpaza3

 

mpaza2 Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΛΑΓΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΑΦΙΑ!!

mpaza1

Οι επόμενες φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη δεύτερη επίσκεψή μας στο χώρο, πριν μερικές ημέρες, στις 15 Οκτωβρίου 2010. Σε αυτές βλέπετε ότι με μια μπουλντόζα γίνεται προώθηση των χωμάτων σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ μπορείτε να διακρίνεται ότι εκτός από χώματα, έχουν αποτεθεί και διάφορα μπάζα και άλλα αντικείμενα.

ΜΠΑΖΑ1

ΜΠΑΖΑ2

ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!! Ο εργολάβος δε θέλει να τρέχει σε εγκεκριμένες χωματερές που βρίσκονται τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, χάνοντας χρόνο, αλλά κυρίως χρήμα, και ο ιδιοκτήτης αποκτά ένα χωράφι στο ύψος του δρόμου, για μελλοντική εκμετάλλευση!!!

Ελπίζουμε η αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος. Η ανάρτηση θα σταλεί με email στην υπηρεσία ΠΕ.ΧΩ. της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,  για να σιγουρευτούμε ότι έλαβαν γνώση. Και ελπίζουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη, αλλιώς θα “τ’ ακούσουν” για τα καλά και αυτοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου